Reuters: Binali Yıldırım Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir

Reuters: Binali Yıldırım Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir
Reuters, iddiayı AKP'li üst düzey bir yetkilinin ifadelerine dayandırdı.

Reuters, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na getirilebileceği iddiasını duyurdu.

Ajansa konuşan "üst düzey bir AKP kaynağına" dayandırılan haberde, Berat Albayrak'ın istifasının ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğinin ele alınabileceği belirtildi. Habere göre, AKP'li yetkili "İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak'ın istifa şekli Cumhurbaşkanı'na zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar %3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım" dedi.

Reuters'a konuşan yetkili, ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığı makamı kurulabileceğini belirterek, "Şimdi Albayrak geri dönmezse, ki kolay değil bu saatten sonra, yeni bir yapılanma olabilir. Bu yönde bazı çalışmalar da var. Daha önce kabinede görev yapmış bazı isimler bile gündeme geliyor. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı düşüncesi var, ekonomiden sorumlu olacak şekilde" görüşünü dile getirdi.

Albayrak'ın dün akşam Instagram'dan açıkladığı istifasının ardından 15 saatten uzun bir süre geçmesine rağmen henüz bakanlıktan veya cumhurbaşkanlığından resmi bir açıklama yapılmadı.

AKP'den bir yetkili de Albayrak'a istifasından sonra ulaşılamaması ve devir teslim yapacak isim olmadan istifa etmesinin parti içinde belirsizlik yarattığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar