Riskli binlarda tadilat, yıkım kararı olan binalarda eğitim görülüyor: Dünyanın neresinde görülmüş

Riskli binlarda tadilat, yıkım kararı olan binalarda eğitim görülüyor: Dünyanın neresinde görülmüş
Sarıgül, 'Okullar yapıldığında projeleri belediyeleri verilse ya da yetkililerin denetimine tabii tutulmuş olsaydı, bugün bu okulların tadilata ihtiyacı olmayacaktı' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Dersim'in Ovacık ilçesinde bütün okullar 2021 eğitim-öğretimin başladığı tarihte tadilata girdi. 

Riskli okul binalarında tadilat yapıldığını yıkım kararı bulunan okul binalarında ise öğrencilerin eğitim gördüğünü vurgulayan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ovacık Onuralan İlkokulu önünden seslenerek söz konusu duruma ilişkin şunları söyledi: 

"Eğitim-öğretimin başladığı gün Ovacık da bütün okullar tadilata tabii tutuldu. Bir buçuk yıldır eğitim yok! Hiç kimse yaz boyunca burada (Okullarda) bir tadilat yapalım diye düşünmemişken maalesef okulların açıldığı gün tadilata başladılar. 

Türkiye'de eğitim-öğretimin bu kadar yüksek olduğu bir ilçede okulların açıldığı gün, bütün okulların tadilata alınıp çocukların iki öğretimle yani sabah saat 07:00 ve öğleden sonra eğitime tanık tutulması, çocukların sabah saat 06:00'da kaldırılması, soğuk havalarda çocukların okula götürülmesi bu kadar zor iken; maalesef böyle bir işlem yapıldı." 

Tadilat işlemlerinin 45 gün içerisinde biteceği yönünde bir açıklama yapılmadığını söyleyen Sarıgül, Dersim Coğrafyasında kış aylarının uzun sürmesi nedeniyle tadilatın önümüzdeki 45 gün içerisinde sona ermeyebileceğini söyledi ve "Dünyanın neresinde görülmüş eğitimin başladığı gün okullar tadilata alınsın" diye sordu. 

'DENETİM YAPILSAYDI OKULLAR TADİLATA GİRMEZDİ'

Okulların riskli denilerek tadilata girdiğini ancak yıkım kararı bulunan binalarda öğrencilerin eğitim almak zorunda bırakıldığını yineleyen Sarıgül, "Bir başka okulda da öğrenciler spor salonunda eğitim alıyor. Birçok yerde yıkım kararı olan binalarda eğitim yapılıyor; ama tadilata muhtaç yerlerde 'riskli' diye eğitime ara veriliyor. Daha önce bu okullar yapıldığında projeleri belediyeleri verilmiş olsaydı ya da yetkililerin denetimine tabii tutulmuş olsaydı, bugün bu okulların tadilata ihtiyacı olmayacaktı" diyerek söz konusu durumun kabul edilemez bir karar olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar