Rize'de 1 Mayıs Platformuna AKP'li belediye engel oldu

Rize'de 1 Mayıs Platformuna AKP'li belediye engel oldu
Rize'de 1 Mayıs kutlamaları için kurulmak istenen platformu AKP'li Rize Belediyesi engel olmak istedi.

Rize'de 15 Temmuz Meydanı'nda Demokrasi Güçleri 1 Mayıs mitingi için platform kurmak istedi. Rize Valiliği'nden izin alınan alanda kurulmak istenen platform, belediye zabıtaları tarafından engellendi.

Belediye görevlilerinin platforma izin vermemesi haberi üzerine, Demokrasi Güçleri üyeleri, görevli zabıtalara tepki gösterdi.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Demokrasi Güçleri’nde yer alan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize Valiliği’ne müracaat ederek 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili yasal izin aldıklarını, belediye görevlilerinin keyfi bir uygulama ile platform kurmalarına izin vermek istememesinin suç olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Siz burada suç işliyorsunuz. Mülkü idare amirinin izin vermesine ve elimizde resmi yazı olmasına rağmen bunu yok sayarak bizlere ‘Burada 1 Mayıs kutlamaları yapmayın’ diyorsunuz. Bunu asla kabul edemeyiz. Biz, bu platformu kuracağız. Siz de bizi engelleyin, kavga etmek istiyorsanız kavga edelim."

SOL PARTİ'DEN DE TEPKİ

Zabıtalar ise valiliğin verdiği izin belgesinde platform kurulmasıyla ilgili bir ibarenin olmadığını, bu nedenle karşı çıktıklarını, görevlerini yaptıklarını iddia etti.

Zabıta görevlilerinin platform kurulmaması ısrarına karşı Sol Parti Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak, "Madem o ibare yok, o zaman siz de bize ‘Valiliğin verdiği izinde platform ibaresi olmadığından dolayı izin vermiyoruz’ yazılı bir belge getirin, biz de platform kurmayalım" dedi.

Öne Çıkanlar