Rize'de kenevir fabrikası kurulması planlanıyor

Rize'de kenevir fabrikası kurulması planlanıyor
Rize Valiliği, kentte kurulması planlanan kenevir fabrikası ile ilgili ilk değerlendirme toplantısını yaptı.

Rize Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rize’de kenevir üretimini artırmak amacı ile kurulması planlanan fabrika ile ilgili ilk değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Kemal Çeber, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar katıldı. Toplantıda kurulması planlanan kenevir fabrikasının 3 boyutlu sunumu yapıldı.

‘KENEVİR ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ’

Vali Kemal Çeber, son yıllarda devletin kenevir üretimiyle ilgili teşvik edici adımların olduğunu ifade ederek "Pek çok alanda kullanılan kenevir ilimizde geçmiş yıllarda yaygın olarak üretilmekte ve coğrafi tescilli ürünlerimizden olan Rize Bezi üretiminde de kullanılmaktaydı. Fakat zaman içerisinde kenevir üretimi yapılmamış ve kenevirden üretilen ip, elyaf, kumaş gibi ürünlerde yaygınlığını kaybetmişti. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçilere kenevir üretimine teşvik etmesi sonrası bizde ilimizde kenevir üretimini artırmak ve kenevir fabrikası kurmak için çalışmalara başladık. Bu anlamda arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları değerlendirmek üzere son derece önemli bir toplantı düzenledik. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilimizde kenevir üretimini arttırarak kenevirden üretilen ürünleri ilimiz ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar