Rize'de koronavirüse karşı kepenk indirdiler

Rize'de koronavirüse karşı kepenk indirdiler
Köyün girişine kurdukları kapı ile her geleni almıyorlar.

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Aşıklar Köyü'nde koronavirüs salgınına karşı köy sakinleri kepenkle önlem aldı. Köyün Orta Mahallesi'nde sadece yaya girişine izin veriliyor. Kendi kendine karantina ilan edilen köye dışarıdan kimse kabul edilmiyor. 

Yaklaşık 40 köy sakininin ikamet ettiği Orta Mahalle'deİstanbul'dan geçen ay mahallelerine dönen, otomatik kapı ustaları Rıza ile Zeynel Eskici kardeşler, yerleşim yeri girişine 3 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde otomatik kepenk taktı. Eskici kardeşler, evlerinin bitişiğindeki kepengi mahalleye gelenler için açıyor sonra yine kapatıyor. Mahalleye araçla girişe ve mahalleden olmayanların girişine de izin verilmiyor. Sadece yaya girişine izin verilirken kepenk, gece gündüz kapalı tutuluyor.

İstanbul'daki iş yerlerini geçici olarak kapattıktan sonra köyde mahallelerine döndüklerini anlatan Rıza Eskici, "Koronavirüsten korunmak için mahallemize geldik. Burada evimizde kalıyoruz. Virüs salgınından korunmak için mahallede bir önlem aldık. İşimiz otomatik kapı ustalığı olduğu için bu çözümü düşündük ve uyguladık. Mahalleye girişlerde kepenk kapımızı açıyoruz, yaya olarak içeri alıyoruz. Yabancıları ise almıyoruz. Araçla da içeri girişlere izin vermiyoruz. Kendimizi virüsten böyle koruyoruz" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar