Rize'de şehir hastanesi yapmak için deniz dolduruluyor

Rize'de şehir hastanesi yapmak için deniz dolduruluyor
Rize’de şehir hastanesi yapılması için 8 milyon ton taş çıkarılarak deniz doldurulacak. Taşlar denize dökülmeye başlandı.

Rize'de, AKP Milletvekili Hayati Yazıcı’nın 2020 yılında katıldığı bir televizyon programında ‘müjdelediği’ şehir hastanesi projesi için deniz doldurma işlemine başlandı. Proje 350 bin metrekare alanda kurulacak.

Evrensel'de yer alan habere göre, Rize’nin Gündoğdu ve Hamidiye mahalleleri arasındaki sahil bandında yapılacak hastane için yaklaşık 8 milyon ton taş kullanılacak. Pazar ilçesindeki ocaktan alındığı belirtilen taşlar, kamyonlarla taşınarak denize dökülmeye başlandı.

İNŞAAT 1 YIL SONRA BAŞLAYACAK

Rize Valisi Kemal Çeber, DHA’ya verdiği görüşte, şehir hastanesi inşaatı için deniz dolgusunun 1 yıl içinde biteceğini, sonrasında hastane inşaatına başlanacağını söyledi. Hastane projesinin hazır olduğunu belirten Çeber, "850 nitelikli yatak kapasiteli, öğretim üyelerimizin yerlerinin, idari bölümlerin olduğu çok güzel bir plan çizildi. Tüm hasta odaları denizi görecek. Bu çerçevede 1 yıl sonra binanın inşaatına başlamayı öngörüyoruz" dedi.

 

CHP: DENİZ DOLDURULARAK DEĞİL, KENTİN YUKARLARINA TAŞINARAK YAPILMALI

Deniz doldurularak kamu binalarının inşa edilmesine karşı olduklarını belirten CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Hastaneye karşı değiliz, Rize’nin hastaneye ihtiyacı varsa ilimizin birçok yerinde hastane yapılabilir. Ama deniz doldurularak değil, kentin yukarılarına taşınarak yapılması gerekir" dedi. Pandemi koşullarının herkesi tek bir hastaneye getirmenin doğru olmadığını gösterdiğini hatırlatan Deniz, şehir hastanelerinin sorunu çözemeyen yapılar olduğunu artık herkesin bildiğini belirtti. 

Hastanenin deniz doldurularak yapılması için kentin dağlık yapısının bahane edilemeyeceğini söyleyen Deniz, kentin yukarıya doğru büyütülmesi, kamu hizmetinin yukarıya doğru götürülmesi, yeni alanların açılarak kentin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Yerel yönetimlerin görevinin yeni alanlar açmak olduğunu belirten Deniz, "Alan yok diye bir şey olamaz, hele zamanımız teknolojisiyle bunun yapılamaması mümkün değil" dedi.

'TAŞIN NEREDEN GETİRİLECEĞİ GİZLENDİ'

Bütün bu sorunların yanında proje ihalesiyle ilgili bilgilendirme yapılmadığını belirten Deniz, "’İhaleyi nerede, ne zaman yaptınız, ihale bedeli nedir, ihale bedelini kim aldı soruları konusunda kamuoyuna bir açıklama yapın’ diye bir çağrımız oldu. Bir iş başlamış, bu işi kimin yaptığı, kaça yaptığı açıklanmıyor" dedi. İktidarın, ihalelerde şeffaf olmadığını, Rize’yi hiç kimsenin hiçbir şey bilmediği ama birilerinin inşaat yaptığı bir bölgeye dönüştürdüklerini söyleyen Deniz, "’İhaleyi kimin aldığı belli olmasın, ihalenin miktarı belli olmasın, her şeyi el altından yapalım’. Türkiye’yi böyle yönetiyorlar" dedi.

Vatandaşların tepkisini engellemek için taşın nereden getirileceğinin de gizlendiğini belirten Deniz, "Taşın nereden geleceği belli olmasın, niye çünkü vatandaş öğrenirse tepki gösterecek. Oldubittiye getirme çabası var" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar