Rize'de sel felaketi yaşanırken belediye 'altın boyalı dekoratif sundurma' almış

Rize'de sel felaketi yaşanırken belediye 'altın boyalı dekoratif sundurma' almış
Rize'de 7 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 1 kişinin arandığı esnada belediye sözleşme imzalamaktan imtina etmemiş.

İsa Uğur ERDOĞAN


ARTI GERÇEK- Doğu Karadeniz’de 14 Temmuz Çarşamba günü başlayan yağışlarla birlikte meydana gelen sel felaketinden etkilenen Rize’de 7 yurttaş yaşamını yitirdi, kayıp kişiyi de arama çalışmaları devam ediyor.

Kentte 47 bina yıkılırken, 100'e yakın konut ağır hasar aldı, 125 bina boşaltıldı, 40'a yakın işyeri ve 100'e yakın da araç zarar gördü. Rize halkı sel felaketi ile boğuşurken AKP yönetimindeki Rize Belediyesi’nin kubbeli dekoratif sundurma satın aldığı ortaya çıktı. 

Belediye’nin , 6 adet ‘Camilerde Kullanılmak Üzere Dekoratif Tasarımlı Sundurma’ ihalesinin sözleşmesini 16 Temmuz’da imzaladı.

Sundurmaların ‘kubbeli ve altın boyalı kompozit levhalı’ olmasını isteyen Rize Belediyesi, her bir sundurma için ise 29 bin 500 TL ödeme yapacak.

Kamu idarelerinin mücbir sebeplerden dolayı ihaleyi iptal etme hakkı olmasına rağmen belediye, sel felaketi yaşanırken sundurma almaktan imtina etmemiş.

MESLEKİ VE TEKNİK YETERLİLİK ARANMAMIŞ

Belediye ihalenin teknik şartnamesinde ise işi yapacak firmanın mesleki ve teknik yeterliliği ile ekonomik ve mali yeterliliğe sahip olup olmadığına ilişkin herhangi bir kıstas koymaya da gerek görmemiş.

Öte yandan açık usul yapılan ihaleye Rize’deki hiçbir firmanın katılmaması ve Kocaeli merkezli tek bir firmanın katılması da dikkat çekti.

Öne Çıkanlar