Rize’deki sel felaketinden can kaybı 6’ya yükseldi

Rize’deki sel felaketinden can kaybı 6’ya yükseldi
Kentte sel afetinde şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Rize'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak sel ve heyelanları da beraberinde getirdi. 7 saatte metrekareye 220 kilogram yağışın düştüğü kentte, dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, heyelanlar meydana geldi.

Merkeze bağlı Muradiye Beldesi'nde heyelan sonucu çöken evin enkaz atlında kalan Hacer Mert'in cansız bedenine ulaşıldı, enkaz altında kalan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Güneysu ilçesinde ise sele kapılan Halil Arıcı kayboldu. Sel ve heyelan bölgelerinde mahsur kalanlar AFAD, AKUT ve İDAK ekiplerince gece boyu güvenli bölgelere tahliye edildi.

HASAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Rize'de sel ve heyelanların hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Rize-Güneysu karayolu göçük nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım yan yoldan kontrollü veriliyor.
Güneysu ilçesinde ise yan derenin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı. İlçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller gömüldüğü moloz yığınlarında kayboldu. Sabah saatlerinde ekipler ilçede moloz yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı. Vatandaşlarda çamurla dolan iş yerlerini temizlemeye çalıştı.

ÖLÜ SAYISI 6'YA ÇIKTI

Rize'nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazının altında kalan Nuri Cemal Mert (67)  Batuhan Delihasan'ın (45) Ayşe Karali ve Aynur Karali (66) ile oğlu Mustafa Karali’nin (40) cansız bedenlerine ulaşılırken, ölenlerin sayısı, 6’ya yükseldi. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor.

ENKAZ ALTINDA KALMAKTAN SANİYELERLE KURTULDULAR

Rize'nin Muradiye beldesinde çöken 3 katlı evden saniyeler önce çıkarak, enkaz altında kalmaktan kurtulanlar ise o anları anlattı. Ömer Mert, "Çok şiddetli yağmur yağıyordu, dere taşmıştı. Her yeri kontrol ettik, sıkıntı yoktu. Komşularımıza gittik, sohbet ettik. Dereden şiddetli su gelmeye başlayınca ‘Evi terk edelim' dedim. Ben sosyal medyadan canlı yayın yaparak birilerinin bizi görmesini istedim. Komşumun evinden çıkınca bir anda arkamda sesi duydum ve dönüp baktığımda evin çöktüğünü fark ettim. Kıyamet kopmuş gibi oldu, çok korktuk. Biz kurtulduk ama 3 kişi enkaz altında kaldı" dedi.


Ayşe Mert de "Biz 4 kişi yıkılan evdeydik. Dükkana su bastığı için dere ağzına müdahale etmek istiyorduk. Enkaz altında kalan Cemal amca ‘Bize gitmeyin' dedi. Enkaz altında kalan Batuhan Delihasan da ‘Ben evde duracağım' dedi. Biz evden çıktık, 10 metre uzaklaştım ki ev yıkıldı. O anları unutamıyorum" diye konuştu.

2 ÇAY FABRİKASI HASAR GÖRDÜ

Rize'de meydana gelen sel ve heyelanlarda Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) ait 2 yaş çay fabrikası da hasar gördü. Çaykur'a ait Büyükköy ve Ambarlık çay fabrikaları, sel nedeniyle devre dışı kaldı. Fabrikalarda selin sürüklediği rüsubatın temizlenmesi için iş makineleri ile çalışma başlatıldı. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, selden etkilenen fabrikaların en kısa sürede devreye alınacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar