Rize’deki yaylada kaybolan 6 kişiye ulaşıldı

Rize’deki yaylada kaybolan 6 kişiye ulaşıldı
Rize'nin Güneysu ilçesinde kamp kurmak için gittikleri Handüzü Yaylası'ndaki ormanlık alanda kaybolan biri çocuk 6 kişilik gruba ulaşıldı.

Rize'de, dün öğle saatlerinde kamp için Handüzü Yaylası’na giden Burak, Kemal, Ali ve Hilmi Pehlivan ile Hakkı ve Arif Ali Kandemir, sis nedeniyle yolunu kaybetti. Ormanlık alanda kaybolan 6 kişilik grup, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak, yardım istedi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN ÇALIŞMASI DÜN SONUİÇ VERMEMİŞTİ

İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Jandarma ve UMKE ekiplerince ormanlık alanda yürütülen arama- kurtarma çalışmalarında gruba ait ize rastlanılmadı.

Havanın kararması ve sis nedeniyle ekipler, çalışmalarına dün akşam ara verdi. Bölgede arama- kurtarma çalışmalarına bugün sabah saatlerinden itibaren tekrar başlandı. AFAD, UMKE ve jandarmadan oluşan 60 kişilik ekip, Paşaçukuru Deresi ile Handüzü Yaylası’nda aynı anda yaklaşık 10 kilometrelik parkurda arama faaliyeti akşam saatlerine kadar sürdürüldü.

GECE YARISI KAYIP 6 KİŞİYE ULAŞILDI

Arama kurtarma ekiplerinin çalışması gece yarısı sonuç verdi ve Rize’nin Güneysu ilçesinde kamp kurmak için gittikleri Handüzü Yaylası’ndaki ormanlık alanda kaybolan biri çocuk 6 kişilik gruba ulaşıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı yazılı açıklamada, cuma günü öğle saatleri itibarıyla Küçükçayır köyü Paşaçukuru Deresi mevkisinde vadiye girerek kaybolan ve kendilerinden haber alınamayan 1’i çocuk 6 kişiye, İl AFAD Müdürlüğü koordinesinde yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucu ulaşıldığını belirtti. (DHA)

Öne Çıkanlar