Rizeli fotoğrafçıdan Putin'e, kışın Türkiye’deki şelalelere girme daveti

Rizeli fotoğrafçıdan Putin'e, kışın Türkiye’deki şelalelere girme daveti
Fotoğrafçı Resul Çelik, Ortodoks Hıristiyanların Epifani Bayramı’nı kutlamak için eksi 20 derecedeki suya giren Putin’i, Türkiye’deki şelalelere girmeye davet etti.

Rizeli fotoğrafçı Resul Çelik, Türkiye ve dünyayı gezerek doğaya, yaşama ve kültürel hayata dair fotoğraflar çekiyor. Doğa ve adrenalin fotoğrafları çeken Çelik, son olarak önce Van Muradiye Şelalesi’ne, ardından da Rize Ağaran Şelalesi’ne girip yüzdü.

Kış ortasında soğuk sulara dalan Çelik, Ortodoks Hıristiyanların Epifani Bayramı’nı kutlamak için buzlu suya giren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, Türkiye’deki şelalelere girmeye davet etti.

‘DAHA SOĞUK YERLERE GİTMEM GEREK’

Ağaran Şelalesinin suyunun diğer yerlere göre daha sıcak olduğunu belirten Çelik, "Burası çok sıcak, eksi 10-15 derece olabilir, ama bana basit bir yer. Daha soğuk yerlere gitmem gerek. Gerekirse Sibirya’ya. Bugüne kadar yüzdüğüm en soğuk su Van Muradiye şelalesiydi. Her yerim beyazladı, kollarım buz tuttu, ama orada da yüzdüm. Bu soğuk sular sayesinde gücümü toparlıyorum, yeri geldiğinde arkamızda 30 kilo yükle dağları tırmanıyoruz. Buzlu su benim için tedavi. Şu anda sanki Antalya’da, Muğla’da yüzüyorum, büyük keyif alıyorum" dedi.

PUTİN’E DAVET

Çelik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek, "Sayın Putin’i de buzlu havuzda yüzerken gördüm. Kendisini Türkiye’ye davet ediyorum. Belki havuzda yüzmekte zordur ama benimle birlikte Muradiye Şelalesi’nde yüzerse sınıftan geçer diye düşünüyorum, kendisini bekliyorum" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar