Rizespor Başkanı Kıran: Sahaya gömeceğiz, ne var bunda?

Rizespor Başkanı Kıran: Sahaya gömeceğiz, ne var bunda?
Çaykur Rizespor başkanı, Galatasaray maçı öncesi oluşan gergin atmosfer hakkında açıklamalar yaptı.

Oğulcan Çağlayan'ın Çaykur Rizespor'dan Galatasaray'a transfer olmasıyla iki kulüp arasında "bonservis krizi" yaşanmıştı. Yeni sezon öncesi transfer döneminin sona ermesinden bir gün önce Sarı-Kırmızılılar 1.2 milyon Euro'luk ödeme yaptı ve Oğulcan Çağlayan'a TFF tarafından oynama izni çıktı.

Süper Lig'in 8. haftasında iki takım karşı karşıya gelecek. Ancak maç öncesi Çaykur Rizespor başkanı Tahir Kıran'ın, "Onları sahaya gömeceğiz" açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Dün akşam tv100 ve Beyaz TV'deki yayınlara katılan Kıran, bu kanallarda açıklamalarda bulundu.

Kıran'ın açıklamaları şöyle oldu:

'RİZE'YE GELEN HERKES BİZİM MİSAFİRİMİZDİR'

"Bizim genel sekreterimiz aradı yemeğe davet etti. Onlar da nazik bir şekilde katılamayacaklarını belirttiler. Biz gereken misafirperverliği yaptık. Ben Burak Elmas'a WhatsApp'ten sesli mesaj gönderdim: 'Başkan gelmek istiyorsan bekleriz, başımızın üstünde yerin var.' Bizim herhangi bir husumetimiz, bir şeyimiz yok. Buraya Rize'ye gelen herkes bizim misafirimizdir, herkes bizim baş tacımızdır, sıkıntı yok. En güzel şekilde gelenleri de ağırlayacağız. Galatasaray camiasından gelenleri de en güzel şekilde ağırlayacağız. Herhangi bir sıkıntı çıkmayacak. Bir sıkıntı yok zaten. Suni bir gündem yaratılıyor, gerek yok suni gündemlere. Olan problemlerimizi çözdük, herhangi bir problemimiz yok kimseyle.

Biz elimizden geleni yapıyoruz ama onlar yine aynı şekilde devam edecekelrse bilemem. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Her türlü zeytin dalı uzatıyoruz. Daha önce yaptığımız gibi bizim herhangi bir husumetimiz yok herhangi bir camia ile. Biz her camiaya aynı mesadefe yakın, aynı mesafede uzağız." 

OĞULCAN ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

Sosyal medyada orada burada yazıldığı, çizildiği gibi Galatasaray şöyle böyle bir şey söz konusu değil. En ufak bir taşkınlık, bir şey söz konusu olmayacaktır. Oğulcan konusunu kapattık. Biz paramızı aldık, o konu bizim için kapanmıştır. Hiçbir zaman yokuşa sürmedim. Hiçbir zaman önünü keseyim şöyle yapayım, tabii bu farklı yansıtıldı.

'SAHAYA GÖMECEĞİZ, NE VAR BUNDA?'

"Benim oradaki söylemiM de 'sahaya gömeceğiz'; ne var bunda? Sahaya gömeceğiz, rakibin için diyemez misin? Sıkıntılarını örtmek için birilerini böyle ortaya atmak birilerine küfür ettirmek, sövdürmek bu camialara yakışacak hareket değil. Şimdi sana küfür edilse gece gündür Twitter'dan, oradan buradan ne yaparsın? Anmak istemiyorum ismini. Fenerbahçe de böyle bir şey yaşar, belki Beşiktaş da yaşar. Allah bilir.  Ama olayın buraya gelmesinin sebebi ben değilim, Burak Elmas da değil. Bunun kim olduğunu siz arayın bulun."

EMRE BELÖZOĞLU AÇIKLAMASI

"Emre bizim kardeşimizdir. Ne zaman, nerede, ne olur orasını bilmem. Yarın öbür gün bir yerlerde yolumuz kesişir, kesişmez o ayrı bir konu. Emre de benim kardeşimdir. Her zaman gelir gider yanıma sıkıntı yok." 

Öne Çıkanlar