Roboskili aileler Kılıçdaroğlu’ndan adalet bekliyor

Roboskili aileler Kılıçdaroğlu’ndan adalet bekliyor
Kılıçdaroğlu, katliamda oğlunu kaybeden Sadık Alma’nın evinde Roboski aileleri ile bir araya gelecek. Basına kapalı yapılacak görüşmede aileler adalet beklentilerini dile getirecek.

Diyar BAYRAM 


+GERÇEK-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP’li milletvekilleri ile birlikte "Helalleşme Buluşması" kapsamında  bugün 8 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin savaş uçaklarıyla katledildiği Roboski'de olacak.  Kılıçdaroğlu’nun ilk gideceği Roboski’de savaş uçakları ile bombalanarak öldürülen 34 kişinin mezarlarını ziyaret edecek, ardından aileleri ile bir araya gelecek. 


KILIÇDAROĞLU ZİYARETİ ÖNCESİ YOĞUN ÖNLEM


Kılıçdaroğlu’nun Roboski programı öncesi bölgede yoğun önlem alındı. Çok sayıda asker ve özel harekat polisi sevk edilirken, yoldaki kontrol noktaları arttırıldı. Köye çok sayıda zırhlı araç konuşlandırıldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret edeceği mezarlık başta olmak üzere köyün girişi, etrafı ve özellikle aileler ile görüşme yapılacağı alanın etrafına asker konuşlandırıldı.  Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. 


GÖRÜŞME BASINA KAPALI OLACAK


Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi köyde hazırlıklar yapıldı. Kılıçdaroğlu mezarlık ziyaretinin ardından aileler ile bir araya gelecek. Görüşme katliamda oğlunu kaybeden Sadık Alma‘nın evinin bahçesinde gerçekleşecek. Kılıçdaroğlu’nun aileler ile görüşmesi basına kapalı olacak. Görüşme için bahçede hazırlıklar yapıldı, aileler toplanmaya başladı.  Burada Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan aileler, orta taleplerini iletecekler. 


ROBOSKİLİ AİLELER ADALET İSTİYOR


Görüşme için toplanan aileler beklentilerini, Kılıçdaroğlu ile yapacakları görüşmede verecekleri mesajlara ilişkin +Gerçek’e konuştu. Ailelerin genel talebi adalet. Katlaimda kaybettikleri çocuklarının faillerinin yargı önünde hesap vermesini istiyorlar.  Talepleri konusunda ortaklaşan ailelerin tek beklentileri bu yönde. 


11 YILDIR ADELET SAĞLANMADI


Katliamda ağabeyi Orhan ve kardeşi Zeydan’ı kaybeden Nazım Encü, Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmeye katılan isimlerden.  Katliamın üzerinden 11 yıl geçtiğini, bu süre zarfında katliamın aydınlatılmadığını ifade eden Encü, "Olayın üzerinden onca yıl geçmesine rağmen adalet yerini bulmadı" dedi. Kılıçdaroğlu’nun Roboski’ye gitmesinin kendilerini sevindirdiğini  ifade eden Encü, "Bizim yanımızda olduğunu göstermesi önemli. Buraya gelmesi ‘Roboski olayı olayımızdır’ deyip sahiplenmesi bizim için önemli.  Bu söylem içimizi tabi ki rahatlatmaz ama bir nebze de olsa yanımızda olduğunu göstermesi önemli bir şey. Beklentimiz olayın açığa çıkartılmasıdır. Olayın aydınlatılarak faillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bunları dile getireceğiz" dedi. 


SEÇİLİRSE KATLİAMI AYDINLATMASINI İSTİYECEĞİZ


Katliamda  oğlu Memet Ali Tosun’u kaybeden Zeki Tosun, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini olumlu bulduklarını belirterek, "Kılıçdaroğlu’na Roboski’ye hoş geldiniz diyoruz" dedi. Ziyareti olumlu bulduklarını ifade eden Tosun, "Kılıçdaroğlu seçilirse inşallah bizim Roboski davamızı öne alır" sözleri ile beklentilerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu ile yapacakları görüşmede taleplerini sıralayacaklarını ifade eden Tosun, "Katliamın üzerinden 11 yıl geçti. Roboski katliamı kasten yapılmasına rağmen herhangi bir fail yargılanmadı, adalet önüne kimse çıkarılmadı. Katliamı ört bas etmek istediklerini görüyoruz. Bunları Kılıçdaroğlu’na anlatacağız. Bu katliamın aydınlatılmasını, faillerin yargı önünde hesap vermesini isteyeceğiz. Bu katliamı gündeme getirmesini, bir an evvel faillerin yargılanmasını, ailelerin adalet beklentilerinin giderilmesini isteyeceğiz. Bunu talep edeceğiz" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar