Roboskililer: Binlerce kez T A M A M

Roboskililer: Binlerce kez T A M A M
Roboskili aileler adalet arayışlarının 332’inci haftasında 'Adaletsizliğe son vermek için ‘T A M A M' dediler.

GÜNCEL - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz" sözlerine, adalet arayışlarının 332’inci haftasında cevap veren Roboskililer, "Adaletsizliğe son vermek için ‘TAMAM’ diyoruz" dedi.
 
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin yakınları, adalet arayışlarının 332’nci haftasında kaybettikleri yakınlarını mezarları başında andı. Yağışlı havaya rağmen bir araya gelerek, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.
 
'ROBOSKİ ADALETSİZLİKTİR'
 
Katliamın yaşandığı ilk gün gibi acıları ve öfkelerinin taze olduğunu belirten Encu, "Roboski bir daha yeri dolmayacak olan yitirdiklerimizin elimizde kalan anısıdır. Roboski, bu ülkede zalimin ne kadar zalim ve mazlumun ne kadar mazlum olduğunun en somut halidir. Roboski acı, keder, dert, ölüm, zulüm ve adaletsizliktir" dedi.
 
Encu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında söylediği, "Milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz" ifadeleri üzerine bir süre önce sosyal medya hesapları üzerinden başlatılan "TAMAM" kampanyasına destek verdiklerini belirtti.  
 
‘BİNLERCE KEZ  TAMAM'
 
Encu, kampanyaya destek vermelerinin nedenlerini ise şu sözler ile sıraladı: "Çünkü; 34 insan öldü ve bu ülke bir gün sonra ancak duyabildi. Tazminat ile adeta kan parasını verip bizleri susturmak istediler. Kimse görevden alınmadı. Dava dosyası sumen altı  edilip soruşturmanın üstü kapatıldı. Köyümüze, bizlere yapılan baskılar, hukuksuzluklar bitmedi. Öz kardeşi ve 11 yakın akrabasını kaybeden Ferhat Encu cezaevine atıldı. Roboski mezarlığında devam eden acıya ve adaletsizliğe son vermek için 'TAMAM' diyoruz. Binlerce kez 'TAMAM' diyoruz."  
 
Encu, son olarak asla yılgınlık göstermeden mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar