Robotlardan yeni yıl dansı: Beni seviyor musun?

Robotlardan yeni yıl dansı: Beni seviyor musun?
ABD'li robot şirketi Boston Dynamics, yeni yılı Atlas, Spotmini ve Handle isimli robotlarının dans gösterisiyle kutladı.

ABD merkezli robotik tasarım ve mühendislik şirketi Boston Dynamics, en gelişmiş robotları Atlas, Spotmini ve Handle'ın dans performanslarıyla yeni yılı kutladı.

Boston Dynamics'ten paylaşılan videoda, "Daha mutlu olmasını umduğumuz bir yılın başlangıcını kutlamak için tüm ekibimiz bir araya geldi: Boston Dynamics, herkese mutlu yıllar diler" denildi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bünyesinde 1992 yılında kurulan Boston Dynamics'in verdiği bilgilere göre, vücut hareketliliğinin sınırlarını zorlamak için tasarlanmış bir araştırma platformu olan Atlas, şirket tarafından dünyanın en dinamik insansı robotu olarak tanımlandı.

Saniyede 1,5 metre hızla hareket edebilme özelliğine sahip olan Atlas, sıçramak ve takla atmak için gerekli olan güç-ağırlık oranını sağlamak amacıyla 3 boyut baskılı parçalardan oluşuyor. 1,5 metre uzunluğunda ve 80 kilogram ağırlığında olan Atlas, gelişmiş kontrol sistemi sayesinde karmaşık etkileşimleri ve algoritmaları kullanarak hareketlerini planlayabiliyor ve çevik hareketler sergileyebiliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar