Rönesans Holding’le 'Saray' arasındaki dikkat çekici ilişki

Rönesans Holding’le 'Saray' arasındaki dikkat çekici ilişki
Erdoğan'ın Rönesans Holding’e 16 milyar liralık ihale verildiğini belirten gazeteci Mehmet Y. Yılmaz: Vergi cennetindeki şirketlerin kuruluş tarihi 'Saray' inşaatına denk düşüyor

Mehmet Y. Yılmaz, T24’teki yazısında Pandora Belgeleri’nde vergi cennetlerine 210 milyon dolar para aktardığı ortaya çıkan Rönesans Holding’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la olan ilişkisine değindi. 

Rönesans Holding’in Türkiye’deki serüveni Recep Tayyip Erdoğan ile paralel diyen Yılmaz, geçen sürede Erdoğan tarafından holdinge verilen toplam ihale miktarının 16 milyar lira olduğunu vurguladı.

"Şehir Hastaneleri, Bin Odalı Saray, Yazlık Saray gibi işleri var. Son beş yılda 16 milyar liralık ihale, Erman Bey’e, bizzat Erdoğan tarafından verildi" diyen Yılmaz, önemli bir ayrıntıya da dikkat çekiyor. Rönesans Holding’in sahibi Erman Ilıcak’ın annesinin vergi cennetlerindeki iki şirketinin kuruluş tarihi Saray’ın inşaatının devam ettiği tarihlere denk geliyor: 17 Mart 2014. 

Ayşe Ilıcak’ın bir vakfa yaptığı milyon dolarlık bağışa da değinen Yılmaz, yazısının şöyle sürdürüyor:

"Ayşe Hanım’ın ilk şirketi, paranın hesabına geçtiği yıl 105 milyon 484 bin 952 dolar 46 Cent’i "bağış" olarak adını bilmediğimiz bir vakfa göndermiş.

Ayşe Hanım’ın bu hayırseverliği doğrusunu isterseniz gözlerimi yaşartırdı ama bazı vakıfların ne tür dolambaçlı işler için kullandığını artık biliyoruz.

Şimdi böyle büyük bir bağışın neden gizli tutulduğunu merak ediyorsunuzdur.

Gerçi "alan el, veren eli görmeyecek" denir ama bu sözü "kim verirse versin alan el görünmeyecek; siz kim olduklarını tahmin edersiniz" olarak değiştirmeyi uygun görüyorum.

Bir vakfa bu kadar büyük parayı bir insan niye bağışlar ve vakıf o parayla ne yapar?"

Öne Çıkanlar