Diyarbakır'da operasyon: Demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve siyasetçi kadınlar gözaltında

Diyarbakır'da operasyon: Demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve siyasetçi kadınlar gözaltında
Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese polislerce baskın düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde aralarında Rosa Kadın Derneği’nin de aralarında olduğu çok sayıda adrese bu sabah eş zamanlı polis bakınları düzenlendi. Baskınlarda kadın örgütü temsilcileri ve siyasetçilerin de olduğu 22 kadın gözaltına alındı. Baskın yapılan Rosa Kadın Derneği'nde arama sürerken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da operasyona ilişkin açıklama geldi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı "legal yapı altında örgütün kadın yapılanması içerisinde faaliyet gösterip örgütsel görüşme, yürüyüş ve toplantı düzenledikleri" iddiasıyla aralarında kadın örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu 33 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Baskınlarda şimdiye kadar aralarında TJA aktivistleri Zelal Bilgin ve Sevim Biçici, Çınar Belediyesi Eş Başkanı Necla Tamriş, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eş Başkanı Seval Gülmez, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, Jin News muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Teke, Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eş Başkanı Besile Narin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Bahar Karakaş Uluğ, Şehriban Zoğurli, Ruken Bekalp, MED-DER Eş Başkanı Şilan Kan, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK üyesi Satiye Ok ile Nurşen Akbal, Ayşan Kanuş Zengin, Leyla Akgül’ün de aralarında olduğu 22 kadın gözaltına alındı.

EV HAPSİNDEYKEN GÖZALTINA ALINDI


Gözaltına alınanlardan SKM MYK üyesi Satiye Ok’un ev hapsinde olduğu öğrenildi. ESP’ye yönelik 14 Ocak’ta başlatılan operasyonda gözaltına alınan Ok hakkında sevk edildiği adliyede hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla "ev hapsi" kararı verilmişti.


ROSA KADIN DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Bu sabah *6.30'da baskın yapılan Rosa Kadın Derneği'nde ise arama sürüyor. Derneğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu sabah 6.30 dernek binamız basılmış ve aramalar halen devam etmektedir. Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Burdayık, buradayız ve burda olacağız. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak,alarm sistemi koparılarak ve hiç bir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı.Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz.Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret,sindirme politikalarına karşı vardık, varız, varolacağız!

22 mayıs 2020 derneğimiz basılmış birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar