RTÜK Başkanı, Erdoğan'ın 'sürtük' ifadesinin incelenmesi için Kılıçdaroğlu şartını koştu

RTÜK Başkanı, Erdoğan'ın 'sürtük' ifadesinin incelenmesi için Kılıçdaroğlu şartını koştu
Taşcı'nın, Erdoğan'ın 'sürtük' sözlerinin incelenmesi için dilekçe vermesine ilişkin Şahin, Kılıçdaroğlu'nun 'müstehcen el-kol hareketi' için de 'şikayet dilekçenizi bekliyoruz' dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı'nın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik 'sürtük' sözlerinin incelenmesi için dilekçe vermesine yanıt verdi. Şahin, "Bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı'nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi eylemcilerine yönelik "sürtük" ifadesi, RTÜK gündemine taşındı. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Erdoğan'ın "sürtük" ifadesini yayınlayan kanalların cezalandırılmasını talep etti.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Taşcı, "AKP Genel Başkanı Sn Erdoğan’ın sözlerinin incelenmesi için RTÜK’e dilekçeyle başvurdum. Tüm yurttaşlarına "Efendiler" diye seslenen Atatürk’ün kurduğu Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hakaret etme, kaba dil kullanma hakkı ve "özgürlüğü" olamaz. RTÜK de tepkilere kulak tıkayamaz!" dedi.

Taşcı'nın paylaşımını alıntılayan RTÜK Başkanı Şahin, "Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis'te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı'nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar