RTÜK, Netflix'te yayınlanan içerik hakkında inceleme başlattı

RTÜK, Netflix'te yayınlanan içerik hakkında inceleme başlattı
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'te yayınlanan 'Jurassic World Kretase Kampı' adlı yapım hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; 'çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebileceği' gerekçesiyle çevrimiçi içerik platformu Netflix'te yayınlanan 'Jurassic World Kretase Kampı' adlı yapım hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Şahin, açıklamasında şunları söyledi: 

"RTÜK olarak dijital platformları yakından takip ediyoruz. Çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebilecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemekte kararlıyız. Bu bilinçle, Netflix platformunda yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı yapım hakkında inceleme başlatılmıştır." 

YAPIMDAKİ ÇOCUKLAR ARTIK GENÇ

Uzun soluklu diğer yapımlarda da olduğu gibi, 'Jurassic World Kretase Kampı' adlı yapımda yer alan karakterler de 5. sezonda çocukluktan çıktılar. Karakterlerin gençliğe adım atması ve işlenen temaların farklılaşması nedeniye Netflix yapımı çocuk bölümünde değil yetiştin bölümünde +18 ibaresiyle yayınladı.

Birkaç gün önce Türkiye'de bir kısım sosyal medya kullanıcısının hedefinde yer alan yapımda RTÜK tarafından da "değerlerimizi hiçe sayacak içerik" olarak adlandırılan sahnelerin LGBTİ+ iki gencin arasında gelişen aşk olduğu tahmin ediliyor. 

4 sezondur yaşanılan arkadaşlıklar çocukların büyümesiyle 5. sezonda başka bir seviyeye taşınıyor ve dizideki Sammy ve Yaz karakterleri birbirlerine aşık oluyor.

 

Öne Çıkanlar