RTÜK’ten Özdemir haberlerine ilişkin ‘uyarı’

RTÜK’ten Özdemir haberlerine ilişkin ‘uyarı’
‘Yapılan her haber, Ceren’i sevenlerin acısını tazeliyor.’

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ordu’da tanımadığı bir kişi tarafından evinin önünde kalbinden bıçaklanarak katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’e ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından Özdemir’e ilişkin mesajlar veren Şahin, üniversite öğrencisinin öldürülmesine ilişkin haberlerin verilişinde ‘hassasiyet gösterilmesini’ istedi.

Yapılan her haberin Ceren'in yakınlarına zarar vereceğini ifade eden RTÜK Başkanı Şahin şunları yazdı:

"Ceren kızımızın canice katledilmesi asla kabul edilebilir değildir. Bizleri derinden yaralamıştır. Ancak, haberci dostlarımız tarafından bu elim olayın veriliş şekli vicdanları tekraren kanatmaktadır. Yapılan her haberin Ceren’i sevenlerin acısını tazelediğini unutmamak gerekir."

NE OLMUŞTU?

Dün de Ceren Özdemir cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katil zanlısı Özgür Arduç’ın cezaevinde olması gerekirken dışarıda neden serbest dolaştığına ilişkin bir soru üzerine sinirlenmiş, "Yapılan tüm bu eleştiriler, kızımızı geri getirmeyecek" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Soylu, katil zanlısı hakkında ‘tanımadığı birini öldüren bir cani’ demekle yetinerek birçok suç kaydı bulunan ve kaçak olan şahsa ilişkin hükümete yönelik güvenlik kaygısı ve kadın cinayetleri davalarındaki yetersiz cezalandırma sistemine ilişkin kamuoyunda yapılan eleştirileri yersiz bulmuştu.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar