RTÜK'ten Saray'ın talimatıyla 'özel rapor'

RTÜK'ten Saray'ın talimatıyla 'özel rapor'
Taşcı, Erdoğan’ın talimatı üzerine RTÜK Başkanı Şahin'in, Gezi davası sonrası Özgür Özel ve Ahmet Şık’ın açıklamalarını yayınlayan televizyonlar hakkında rapor hazırlattığını belirtti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamalarını yayınlayan televizyonlar hakkında rapor hazırlattığını ifade etti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan İlhan Taşcı, Gezi davasında çıkan mahkumiyet kararlarına tepki gösteren Özgür Özel’in açıklamalarını yayınlayan televizyonlar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini belirtti.

Ebubekir Şahin’in, Erdoğan’ın talimatı üzerine rapor hazırlattığını söyleyen Taşcı, "Rapora Özgür Özel’in ismi eklendi, istenen ceza maddesi de ağırlaştırıldı" dedi.

GEZİ DAVASI KARARI SONRASI AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

Taşcı’nın açıklaması şöyle:

Üçüncü Gezi Parkı davasının karar duruşmasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi davasının ardından Çağlayan Adliyesi önünde konuşmuştu. Özel, "Bu saray rejiminin korkak efendileri tir tir titreyecek. And olsun ki bu kumpası kuranlardan, beraat etmiş Gezi'yi yeni yargılama talimatı verenlerden hesap soracağız. And olsun ki Soma'nın da Gezi'nin de Ak Parti'nin zulmettiği herkesin hesabını teker teker soracağız." ifadelerini kullanmıştı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise "Hepimizin bir yemin etmesi gerekiyor. O yemin çocuklarımızın geleceğine dair bir söz. Bugün karşı çıkmazsanız haysiyetinizden vaz geçmiş olacaksınız. İktidar zaten haysiyetsiz. Bunlar zaten suç örgütü. İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur. Hiçbir şeye sesini çıkarmayan kendine muhalif diyenler bunun sorumlusudur. İktidar yanlısı olmayanlar da aynaya baksın biz nasıl insanlarız ki arkadaşlarımızı bu mahkemeye teslim ettik diye kendilerine sorsun. Herkes elini taşın altına sokacak." demişti.

Öne Çıkanlar