Rus basınından iddia: TSK, İdlib'in kuzeyine çekiliyor

Rus basınından iddia: TSK, İdlib'in kuzeyine çekiliyor
Rus basını, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi sonrası TSK'nın İdlib'in güneyinden kuzeyine çekildiğini yazdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'deki yüz yüze teması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin İdlib eyaletinin kuzeyine çekildiği iddia ediliyor.

Karar'ın Rus medya kuruluşu Lentra'ya dayandırdığı habere göre Suriye askeri çevrelerindeki kaynaklar, TSK'nın İdlib'in güneyinden kuzeyine gerçekleştirdiği çekilme İdlib ana konulu Putin-Erdoğan zirvesi sonrası geldi.

Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Uluslararası Güvenlik ve Terörizm Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Erkmen'in "Rusya'nın İdlib Saldırılarını Anlama Kılavuzu" başlığıyla Terörizm ve Radikalleşme ile Mücadele Araştırma Merkezi'nde (TERAM) yayımlanan yazısındaki bilgilere göre, Rusya, 2021 yılında İdlib’te toplam 444 (25 Eylül 2021 tarihine kadar) hava saldırısı ve füze atışı gerçekleştirdi.

2021 yılı boyunca tüm İdlib bölgesinde en çok Rus hava saldırısına uğrayan bölgeler sırasıyla Cebel Zaviye, Kuzey Lazkiye, Cebel Arbain ve Kuzey Doğu İdlib olarak verilere yansıdı.

Öne Çıkanlar