Rus muhalif Navalny: Statüm 'terörist' olarak değiştirildi

Rus muhalif Navalny: Statüm 'terörist' olarak değiştirildi
Navalny: Putin’in fotoğrafını öpmemi istemelerinden ve eski Devlet Başkanı Madvedev’in sözlerini ezberlememi isteyeceklerinden korkuyordum ancak buna gerek kalmadı.

Rusya’da hapiste bulunan muhalif Aleksey Navalny, cezaevi komisyonunun statüsünü artık "aşırılık yanlısı" ve "terörist" olarak değiştirdiğini bildirdi.

Instagram hesabından avukatları aracığıyla bilgiler paylaşan Rus muhalif, bununla birlikte cezaevi komisyonunun artık kendisini resmi olarak kaçma riski olanlar kategorisinde görmediğini aktardı.

Komisyon önünde ifade vermek için çağrıldığını kaydeden Navalny, burada oy birliğiyle statüsünün "aşırılık yanlısı ve terörist" olarak değiştirildiğini kaydetti.

‘ARTIK GARDİYANLAR TARAFINDAN DAHA AZ RAHATSIZ EDİLECEĞİM’

Artık resmi olarak kaçma riski içinde olanlar kategorisinde görülmemesinin kendisini bir ölçüde rahatlattığını ifade eden Rus muhalif, bu yüzden akşamları muhafızlar tarafından daha az rahatsız edileceğini bildirdi.

‘PUTİN’İN FOTOĞRAFINI ÖPMEMİ İSTEMELERİNDEN KORKUYORDUM’

Euronews’in aktardığı habere göre Navalny, "Putin’in fotoğrafını öpmemi istemelerinden ve eski Devlet Başkanı Dimitri Madvedev’in sözlerini ezberlememi isteyeceklerinden korkuyordum ancak buna gerek kalmadı. Sadece ranzamın üstünde artık terörist yazıyor" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Moskova Mahkemesi, 2 Şubat'ta muhalif Navalny hakkında yolsuzluk suçlamasıyla verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, evde geçirdiği cezayı da hesaplayarak 2,5 yıllık normal hapis cezasına çevirmişti.

44 yaşındaki politikacı, şiddetli sırt ağrısı ve bacaklarındaki uyuşukluğun ardından hapishane yetkililerinin doktorlarının kendisini ziyaret etmesine izin vermemesini protesto etmek için 31 Mart'ta açlık grevine başlamış, daha sonra Nisan ayı sonunda sağlık durumunun bozulması üzerine eylemine son vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar