Rus Ortodoks Kilisesi: Notre Dame manasını idrak edemediğimiz bir işaret

Rus Ortodoks Kilisesi: Notre Dame manasını idrak edemediğimiz bir işaret
Balaşov: Umuyoruz ki Kutsal Hafta’nın içinde olduğumuz günlerde yaşadığımız bu korkunç kayıp, Batılı Hristiyanlarla ortak bir kederde birleşmemize vesile olur.

Fransa'nın başkenti Paris'teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali'nin büyük bir kısmını küle dönüştüren yangın, Rus Ortodoks Kilisesi tarafından üzüntüyle karşılandı. Notre Dame yangınında ‘bir işaretin gizli olduğuna’ inandıklarını söyleyen Kilise yetkilileri, bundan sonra ‘dünyanın eskisi gibi bir yer olamayacağını’ kaydetti.

Sputnik'teki habere göre, Rus Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Departmanı yetkilisi Nikolay Balaşov ‘Paris’in kalbi’ olarak da anılan Notre Dame Katedrani’nin kulesi ve çatısının çökmesine sebep olan yangına ilişkin olarak bir Rus ajansına verdiği demeçte, "Acımızın tarifi yok, gözlerimiz yaşlı. Avrupa’nın bu kadim sütunları aynı zamanda ruhlarımızın ve ruhani tarihimizin de bir parçasıydı" dedi.

"Umuyoruz ki Kutsal Hafta’nın içinde olduğumuz günlerde yaşadığımız bu korkunç kayıp, Batılı Hristiyanlarla ortak bir kederde birleşmemize vesile olur" diye devam eden Rus Ortodoks Kilisesi yetkilisi ayrıca, Notre Dame Katedrali’nin yanmasının bir işaret olduğuna inandığını da söyledi.

    

Balaşov şu ifadeleri kullandı: 

"Gözlerimizin önünde yaşananların bir işaret olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum. Bu işaretin manasını henüz idrak edemiyoruz. Ancak şu bir hakikat ki, dünya bir daha eskisi gibi olmayacak." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar