Rusya: ABD Venezuela'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor

Rusya: ABD Venezuela'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'ya yönelik askeri seçeneği dışlamamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Porto Riko ve Kolombiya'ya asker yığdığını belirten Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Washington'un Venezuela'ya askeri müdahale hazırlığı yaptığını öne sürdü.

Rus 'Argumentı i Faktı' gazetesine demeç veren Patruşev, "Venezuela halkına karşı sarkastik ve kibirli bir tutum içinde olan ABD, bu bağımsız ülkeye askeri müdahale hazırlığı yapıyor. ABD Özel Kuvvetleri askerlerinin Porto Riko'ya gönderilmesi, ABD ordusu birliklerinin Kolombiya'ya çıkarma yapması ve diğer gelişmeler, ABD Savunma Bakanlığı'nın meşru şekilde seçilmiş Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu iktidardan indirme operasyonunda harekete geçirmek amacıyla bölgedeki askeri varlığını güçlendirdiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: VENEZUELA KOLOMBİYA'YLA İLİŞKİLERİNİ KESME KARARI ALDI

'VENEZUELA HALKI ABD'NİN MADURO'YU DEVİRMEK İSTEDİĞİNİ ANLADI'

Patruşev, Venezuela'nın ABD tarafından dayatılan insani yardımları Washington'un Maduro'yu devirme hazırlığı yaptığını anladığı için reddettiğini söyledi.

Rus yetkili, "Venezuela halkı bunu çok iyi anlıyor. Gösterilen tepkinin, saldırgan ülkeden gelen malzemelerin reddedilmesinin ve devlet başkanının desteklenmesinin nedeni bu" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar