Rusya: Beyaz Miğferler, İdlib’de yeni kimyasal mizansen videosu çekti

Rusya: Beyaz Miğferler, İdlib’de yeni kimyasal mizansen videosu çekti
Beyaz Miğferler grubu, kurulduğundan bu yana mizansen videolarla ve cihatçı gruplarla işbirliği ve komplo iddialarıyla anılıyor.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Beyaz Miğferler’in militanlar ile birlikte İdlib’de Suriye hükümet güçlerini ‘zehirli madde kullanırken’ gösteren mizansen videonun çekimlerini tamamladıklarını öne sürdü.

Açıklamada, "Saat 16.00 sularında Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’ne birkaç bağımsız kaynaktan ulaşan bilgiye göre bugün İdlib’deki gerginliği azaltma bölgesindeki Zerba yerleşiminde Beyaz Miğferler temsilcileri, teröristlerle birlikte hükümet güçlerini sivil halka karşı ‘zehirli madde’ kullanıyormuş gibi gösteren mizansen videonun çekimlerini tamamladı" ifadelerine yer verildi.

Videoda Suriye Hava Kuvvetleri’nin bilinmeyen ‘kimyasal mühimmatla’ gerçekleştirmiş gibi gösterildiği bombalı saldırının ‘sonuçlarının sahnelendiği’ kaydedilen açıklamada, şöyle dendi:

"Çekilen görüntülerde sarı renk koyu duman içinde üzerlerinde ‘zehirlenme’ belirtileri varmış gibi gösterilen ‘insani zayiat’ olduğu tespit edildi. Şu anda sahte video, Beyaz Miğferler tarafından sosyal ağlarda ve ardından Batı ve Arap medyasında yayınlanmak üzere hazırlanmış durumda."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar