Rusya büyük bir tatbikata daha başlıyor bu kez Putin de sahada olacak

Rusya büyük bir tatbikata daha başlıyor bu kez Putin de sahada olacak
Rusya, 19 Şubat Cumartesi günü balistik füzelerin de deneneceği büyük bir askeri tatbikata başlayacağını, tatbikata Devlet Başkanı Putin'in de bizzat katılacağını duyurdu.

Son günlerde Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki askerlerini kademe kademe geri çektiğini açıklayan Rusya bu kez, Cumartesi günü büyük bir askeri tatbikata başlayacağını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, stratejik birliklerin ve balistik füzelerin yer alacağı tatbikatın Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından bizzat denetleneceği bildirildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, tatbikatların düzenli eğitim sürecinin bir parçası olduğunu ifade ederek, ülkesinin bu tatbikatlarla gerginliği tırmandırma sinyali verdiği iddialarını reddetti.

Yapılacak tatbikatta Putin'in rolünün çok önemli olacağını belirten Peskov, Devlet Başkanı'nın söz konusu tatbikatı bir komuta merkezinden izleyeceğini kaydetti.

PUTIN DE SAHAYA İNİYOR

Rus haber ajansı Interfax, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 19 Şubat’ta yapılacak tatbikata katılacağı ve tatbikatı yakından izleyeceği belirtildi. Rusya’nın nükleer gücünün de test edileceği tatbikatta balistik ve cruise (seyir füzeleri) füzelerinin kullanılacağı duyuruldu.

Başta ABD ve NATO olmak üzere birçok ülke Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bir noktada bulunduğuna ve Moskova’nın bir saldırı gerçekleştirebileceğini iddia etmişti. Rusya ise bu iddiaları yalanladı.

Rusya son dört aydır Ukrayna'nın kuzeyinde, doğusunda ve güneyinde çeşitli tatbikatlar düzenliyor. Batı'nın kaynakları Rusya'nın Ukrayna sınırına yaklaşık 150 bin askerden oluşan bir güç yığdığını öne sürüyor.

Öne Çıkanlar