Rusya'da okula silahlı saldırı: 11 kişi hayatını kaybetti

Rusya'da okula silahlı saldırı: 11 kişi hayatını kaybetti
Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bir gencin okula silahlı saldırıda bulunduğu açıklandı. Olayda on bir kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bir okulda silahlı saldırı yaşandı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre en az 11 kişi yaşamını yitirdi.

Olay hem İşçi Bayramı hem de İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının yenilgisinin yıl dönümü nedeniyle Rusya genelindeki 11 günlük resmi tatilin ardından başlayan ilk iş gününde yaşandı. Silah seslerinin duyulmasının ardından okula çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

Tataristan resmi kayakları, okulda; ateş açtığından şüphelenilen yaklaşık 17 yaşında bir erkek gencin gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medyada ve haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre saldırganlar iki kişi. Bir saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirilirken diğer saldırganın ise okul binasında kıstırıldığı açıklandı.



Reuters'ta yer alan son dakika bilgisin göre ikinci saldırgan da polis ekipleri tarafından öldürüldü.

Daily Mail'de yer alan habere göre olay anında okulda bulunan 15 yaşındaki bir öğrencinin verdiği ifadeye göre silahlı saldırganlar öğrencilere kendilerini sınıfa kapatmalarını söyledikten sonra patlama ve silah sesleri duyulmaya başlamış.

Yerel yetkililerin ilk açıklamalarına göre, kimliği belirsiz iki kişi, Fayzi caddesindeki 175 numaralı okulda silahlı saldırı düzenledi. Saldırganları gören ve silah sesini duyan öğrenciler arasında panik yaşandı. Bazı öğrenciler pencerelerden atladı.

Polisin operasyon düzenlediği okuldan öğrencilerin tahliyesi sürüyor.

Öte yandan bölgeden görüntüler paylaşan bazı sosyal medya hesapları okulda silahlı saldırı dışında bir de patlama yaşandı. Okulun içinde çekilen video görüntülerinde patlamadan sonra gerçekleşen hasar görünüyor.



PUTİN'DEN FLAŞ KARAR

Reuters'ın Kremlin kaynaklarına dayandırdığı son dakika gelişmesine göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkedeki silah kontrolünün gözden geçirilmesi için emir verdi.

OKULDA 820 KİŞİ VARDI

Yerel medya, saldırının gerçekleştiği okulda, 52'si öğretmen, 70'i okul çalışanı ve 714 öğrenci olmak üzere yaklaşık 820 kişinin bulunduğunu aktardı. Saldırıda 32 yaralanın hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

 

Öne Çıkanlar