Rusya’dan İran çağrısı

Rusya’dan İran çağrısı
Rus diplomat Ulyanov, ‘Grossi’nin Tahran gezisinin sonucunu memnuniyetle karşılıyoruz' dedi, KOEP’in canlandırılması çağrısında bulundu.

Rusya’nın Viyana’daki uluslararası kuruluşlar nezdindeki daimi temsilcisi Mihail Ulyanov, İran nükleer anlaşması olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili görüşmelerin en kısa zamanda canlandırılması çağrısında bulundu.

Ulyanov, Twitter hesabından, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Rafael Grossi’nin İran’ın başkenti Tahran’a yaptığı ziyaretle ilgili paylaşımda bulundu.

Sputnik'in aktardığı habere göre Rus diplomat, "Sayın Grossi’nin Tahran gezisinin sonucunu memnuniyetle karşılıyoruz. KOEP’in canlandırılmasıyla ilgili Viyana görüşmelerini en kısa zamanda yeniden başlatmaya çağırıyoruz" diye yazdı.

UAEK Başkanı Grossi, 11 Eylül Cumartesi günü, Tahran’a giderek İran Nükleer Enerji Örgütü Başkanı Muhammed İslami ile görüşmüştü. Görüşmenin arından yapılan ortak açıklamada, tarafların, iş birliği ruhunu, karşılıklı güveni ve devamına olan bağlılığını yeniden teyit ettiği belirtilirken, "ilgili soruların yapıcı ve tamamen teknik biçimde çözüme kavuşturulması" gerektiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar