Rusya'dan misilleme: 2 Almanyalı diplomat sınır dışı ediliyor

Rusya'dan misilleme: 2 Almanyalı diplomat sınır dışı ediliyor
Almanyalı diplomatların 7 gün içerisinde Rusya'yı terk etmeleri istendi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Almanya'nın hamlesine misilleme olarak iki Almanyalı diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bu sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Berlin Büyükelçiliği'nde istihbaratçı olarak görev yapan iki diplomatı sınır dışı etme kararı sebebiyle Almanya'nın Rusya Büyükelçisi'nin gün içerisinde bakanlığa çağrılacağı bildirilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Almanya'nın hamlesine misilleme olarak iki Almanyalı diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını duyurdu. Almanyalı diplomatların 7 gün içerisinde Rusya'yı terk etmeleri istendi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bu sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Berlin Büyükelçiliği'nde istihbaratçı olarak görev yapan iki diplomatı sınır dışı etme kararı sebebiyle Almanya'nın Rusya Büyükelçisi'nin gün içerisinde bakanlığa çağrılacağı bildirilmişti.

Geçtiğimiz 4 Aralık günü Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Viyana Sözleşmesi'nin 9. maddesi uyarınca Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği'ndeki iki çalışanın "persona non grata" (istenmeyen kişi) ilan edildiği belirtilmişti.

Açıklamada, bu adımın, 23 Ağustos'ta Berlin'deki Tiergarten Parkı'nda işlenen Tornike K. cinayetinin aydınlatılmasında Rusya makamlarının iş birliği yapmadığı gerekçesiyle atıldığı ifade edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Tornike K. 23 Ağustos'ta Tiergarten Parkı'nda silahla vurularak öldürülmüştü.

Cinayet zanlısı Rusya vatandaşı Vadim K. gözaltına alınmış, olayda kullanılan silah da ele geçirilmişti.

Almanya basınında Tornike K'nin birçok isim kullandığı belirtilerek öldürülen kişinin Berlin'de yaşadığı sırada Zelimhan K. ismini kullandığı, Rus istihbaratınca da bu isimle bilindiği ifade edildi.

Tornike K'nin Çeçenistan'da Rusya'ya karşı mücadele ettiği ileri sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar