Rusya Google'a 100 bin dolar ceza kesti

Rusya Google'a 100 bin dolar ceza kesti
Rusya, Ukrayna'yı işgali sonrası taraflı yaklaşım sergileyen şirketlere ceza kesmeyi sürdürüyor. Son olarak yasaklı içeriği kaldırmadığı gerekçesi ile Google'a 100 bin dolar ceza kesti.


Rusya, Google bir kez daha para cezası kesti. Rusya'nın Ukrayna’yı işgali sonrası taraflı yaklaşan ABD’li şirkete son olarak yasaklı içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle 100 bin dolar para cezası kesti.

Daha önce Twitter’ı ve Instagram’a yaptırım uygulayan Rusya, bu kez Google’a da benzer nedenlerden dolayı para cezası kesti.

Rusya, kısa süre önce yayınladığı bir bildiride Google’a 7,2 milyar ruble para cezası uygulanacağını belirtti. İlgili makamlar gerekçe olarak ise Google’ın yasaklı içeriği ısrarlara kaldırmadığını bildirdi.

Rusya Federal Polis Teşkilatı'nın (FSSP) veri tabanına göre ilgili makamlar, Moskova Tagansky Mahkemesi'nin kararına dayanarak 29 Nisan'da şirkete karşı icra takibi başlattı. Bu bağlamda ABD’li şirket için toplam 7,2 milyar ruble para cezası verildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Interfax, mahkemenin Google’a; Rusya Federasyonu İdari Suçlar Yasası’nın 13.41. Maddesinin 5'inci Paragrafı gerekçesiyle ceza ödemeye mahkum ettiğini açıkladı. 5'inci Maddenin açıklamasında ise ‘İnternet kaynaklarının sahiplerinin bilgilerinin silinmemesiyle ilgili tekrarlanan ihlaller’ ibaresi bulunuyor.

DAHA ÖNCE DE CEZA VERMİŞTİ

Daha önce Google’a defalarca kez ceza veren Rusya, son olarak bu ayın başında da teknoloji devine 11 milyon ruble para cezası vermişti.

Yaklaşık 154 bin dolarlık ceza, yine aynı gerekçe ile yani yasaklı bir içeriğin kaldırılmaması nedeniyle verilmişti.

Öne Çıkanlar