Rusya: İdlib’de militanlar Tartus ve Lazkiye’ye saldırı planlıyor

Rusya: İdlib’de militanlar Tartus ve Lazkiye’ye saldırı planlıyor
Suriye yönetiminin başvurusu üzerine Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü Komutanlığı’nın, 24 saat devriye organize ettiği, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne ait araçların da destek verdiği açıklandı.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki militanların, Tartus ve Lazkiye limanlarına saldırılar planladığını açıkladı.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Juravlyov, bugünkü basın toplantısında, "Suriye güvenlik organlarından alınan bilgiye göre, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki radikal çetelerin sabotaj ve terör grupları, Tartus ve Lazkiye limanlarına terör saldırılarını planlıyor" açıklamasında bulundu.

Sputnik’in aktardığı habere göre Suriye yönetiminin başvurusu üzerine Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü Komutanlığı’nın, 24 saat devriye organize ettiğini söyleyen Juravlyov, Rus askeri polis birliklerinin Patrul ve Tigr zırhlı araçlarıyla Lazkiye limanı ve şehrinde devriye görevini gerçekleştirmeye başladığını, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne ait hava araçlarının devriye birliklerine hava desteği verdiğini belirtti.

Öne Çıkanlar