Rusya ile Türkiye, Suriye’de üç geçiş noktasının açılması için anlaştı

Rusya ile Türkiye, Suriye’de üç geçiş noktasının açılması için anlaştı
Türkiye’nin 'İdlib gerilimi azaltma bölgesi' ve Halep'in kuzeyindeki ağır insani durum nedeniyle 25 Mart’tan itibaren 3 geçiş noktasının açılması önerisini kabul ettiği belirtildi.

İdlib’deki "gerilimi azaltma bölgesi"nde 2, Halep bölgesinde de 1 geçiş noktasının tekrar faaliyete geçtiği duyuruldu.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin "İdlib gerilimi azaltma bölgesi"nde ve Halep bölgesinin kuzeyindeki ağır insani durum nedeniyle 25 Mart’tan itibaren üç geçiş noktasının tekrar faaliyete geçirilmesi önerisini kabul ettiği belirtildi.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Aleksandr Karpov, "İzolasyonu ve aslında sivillere yönelik iç ablukayı kaldırmak amacıyla Serakib, Miznas ve Ebu Zeydin geçiş noktalarının açılmasına karar verildi. Bu eylemin, Suriye krizinin barışçıl çözümüne olan bağlılığımızı dünyaya ve bölgesel topluma doğrudan gösterdiğine inanıyoruz. Bu adım, sosyal durumun iyileştirilmesine, ayrıca aile bağlarının kopmasından ve günlük yaşam eksiklerinden kaynaklanan toplumdaki gerginliği azaltmaya katkı sağlayacak" diye konuştu.

Geçiş noktalarının Şubat ayında faaliyete geçecek şekilde donatıldığına dikkat çeken Karpov, "Ancak insanların güvenli bir şekilde geçişine direnen yasadışı silahlı grupların aktif faaliyetleri engel teşkil etti. Böylelikle büyük bir çalışma engellenmiş, yerel halkın büyük ve küçük umutları ertelenmiş oldu" ifadelerini kullandı. (Sputnik)

Öne Çıkanlar