'Rusya ordusu sivilleri vurdu' iddiası

'Rusya ordusu sivilleri vurdu' iddiası
​​​​​​​Beyaz Baretliler, Suriye ordusunun bombalaması sonucu 5 sivilin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Rusya savaş uçaklarının, İdlib'de 18 sivil yerleşime hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Beyaz Baretliler kaynaklarının iddiasına göre göre, saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rusya savaş uçakları, sabah saatlerinden itibaren İdlib'in güneyindeki Kefrenbil, Ken Safra,  Ihsem beldeleri, Sufuhun, Hazarin, Kefer Nübbül, Kefer Uveyd, İnnib, Bsenkul, Cuzef, Has, Bara, Marhurme, Deyr Sümbül, Binin köyleri ile Halep'in batı kırsalındaki Daret İzze ilçesine, Kefer Nuran ve Cine köylerini vurdu.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib, ülkedeki cihatçı grupların "son kalesi" niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi 2015'te silahlı grupların kontrolüne geçti. İdlib Suriye ordusunun en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturulmuştu. 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar