Rusya: Sudan'da darbe oldu, kabul edilemez

Rusya: Sudan'da darbe oldu, kabul edilemez
Ülkeyi 30 yıldır yöneten Ömer el Beşir'e karşı protestoların yoğunlaştığı Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi.

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Sudan’da askerlerin devlet televizyonunu ele geçirmesine ve Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in protestolar sonucunda istifa etmesine ilişkin yaptığı açılamada anayasaya aykırı şekilde iktidarın değiştirilmesinin hiçbir ülke için kabul edilemez olduğunu öne sürerek "Bu bir darbe" ifadesini kullandı.

Facebook hesabından açıklama yapan Kosaçev "Sudan’da askeri darbe oldu. Şu an kim haklı kim haksız diye bir değerlendirme yapmayacağım. Ukrayna, Türkiye, Suriye ya da başka bir yerde anayasaya aykırı olarak iktidarın değiştirilmesi senaryolarına karşı çıktığıma yönelik ilkesel tavrımı hatırlatırım" yorumunda bulundu.

Sputnik'teki habere göre, anayasanın bu şekilde ihlal edilmesinin toprak bütünlüğünün bozulması tehdidi de dahil olmak üzere birçok sonucu olabileceği uyarısında bulunan Kosaçev, böyle bir durumda herhangi bir ülkedeki darbeyi desteklemeyen etnik gruplar için kendi kaderlerini belirleme hakkının doğacağını belirtti. Kosaçev, Ukrayna ve Kırım’da 2014’te olanlara dikkat çekti.

Ülkeyi 30 yıldır yöneten Ömer el Beşir'e karşı protestoların yoğunlaştığı Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar