Rusya: Suriye'de 24 saatte 11 ateşkes ihlali yapıldı

Rusya: Suriye'de 24 saatte 11 ateşkes ihlali yapıldı
Açıklamada, Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin son 24 saatte herhangi bir insani yardım faaliyeti gerçekleştirmediği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki ateşkesi izleyen Rusya-Türkiye komisyonunun çalışmaları kapsamında Rusya’nın son 24 saat içinde 11 ateşkes ihlali tespit ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı sitesinde yayınlanan bilgilendirme bülteninde, Suriye’deki ateşkesi izleyen Rusya-Türkiye komisyonu çalışmaları kapsamında, Rusya’nın son 24 saat içinde 11 ateşkes ihlali tespit ettiğini, Türkiye tarafından ise herhangi bir ihlal kaydedilmediği belirtildi.

Açıklamada, "Suriye’deki ateşkesi izleyen Rusya-Türkiye ortak komisyonundaki Rusya tarafı son 24 saat içinde Halep’te 3, Lazkiye’de 1, ve İdlib’de 7 olmak üzere toplam11 ateşkes ihlali tespit etti. Türkiye tarafı ise ihlallere ilişkin herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin son 24 saatte herhangi bir insani yardım faaliyeti gerçekleştirmediği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar