'S-400 krizinin çözümü, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor'

'S-400 krizinin çözümü, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor'
ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye ile ABD arasında krize neden olan S-400 füze sistemiyle ilgili ABD'nin tutumu hakkında konuştu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ve ABD'nin NATO sistemleri ile uyumsuz oldukları için kesinlikle devreye alınmaması gerektiğini ısrarla ifade ettiği Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi hakkında konuştu. 

Habertürk'ün aktardığına göre gazetecilerle bir araya gelen David Satterfield, "Türkiye S-400'lerden vazgeçmeli. Amerikan kongresinde savunabileceğimiz tek çözüm bu. S-400 krizinin çözümünün yolu, Türkiye'nin S-400'lere sahip olmamasından geçiyor. Bu yaklaşım kişisel değil. Tamamen yasal gereklilik." dedi.

Satterfield ayrıca, "Görüş birliği olduğumuz konular ayrılıklardan fazla" ifadesini de kullandı.

T24 ise Satterfield, Türkiye’nin Rusya ile yeni bir askeri-ticari işlem yapmasının ağır sonuçları olacağını dile getirdi. "Yeni bir ticari işlemde verilecek cevap CAATSA yaptırımlarından daha ciddi olur" diyen Satterfield, "ABD’de yürütmenin buna vereceği tepki sert olur. Eğer yürütme bu yönde karar almazsa Kongre’nin vetolanamayacak bir çoğunlukla karşılık verilmesini talep edeceğinden eminim" değerlendirmesinde bulundu.

Satterfield, Washington’ın bu duruşunun Türkiye’ye özel olmadığını, herhangi bir ülkenin Rusya’yla askeri ticaret yapmasına da aynı karşılığın verileceğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar