S-400 savunma sistemi Bayraktar SİHA'ları karşısında işe yaramıyor mu?

S-400 savunma sistemi Bayraktar SİHA'ları karşısında işe yaramıyor mu?
Türkiye'nin Rusya'dan 2.5 milyar dolara aldığı S-400'ler hakkındaki yetersizlik iddiaları bu sistemlerin sorgulanmasına neden oldu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Yılan Adası yakınlarında, Rusya'ya ait olan "Raptor" sınıfı iki adet hücumbotunun batırıldığı duyuruldu.

Hücumbotlarının batırılmasında kullanılan Bayraktar SİHA'sından (TB2) alınan POD görüntüleri de birlikte sosyal medyada paylaşıldı.

TB2'nin "başarısı", akıllara Türkiye tarafından alınan S-400 hava savunma sistemlerinin anlatıldığı kadar başarılı olup olmadığını getirdi. 

Rusya'nın elinde bulunan S-400'lerin, havada uçan sineği bile nokta atışı vurabileceği iddia ediliyordu. Bu sistemlerin başarısız olması, S-400 için F-35 sisteminden çıkan Türkiye'nin hava savunma güvenliği konusunda da soru işaretleri yarattı.

S-400 füze savunma sistemi

Hava savunmasını güçlendirmek adına iki adet S-400 sistemi satın alan Türkiye, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapılan açıklamalara göre bu sistemlerden daha fazla sipariş etmeyi düşünüyordu. Yaşanan son gelişmelerin bu durumu etkileyebileceği konuşuluyor.

Ancak bazı kaynaklara göre, TB2'lerin bu denli başarılı olmalarının asıl sebebi Rusya'nın o bölgelerde yeterli bir savunma sistemi bulundurmaması olarak gösterildi.

Rus donanmasına ait füze kruvazörü ve Karadeniz filosunun Sancak gemisi olan Moskva da iki adet TB2'nin kullanıldığı operasyonda batırılmıştı. Moskva kruvazörü ise S-400'ün bir alt modeli olan S-300 hava savunma sistemleri ile donatılmıştı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar