Avusturya’da tutuklu olan Sezgin Baran Korkmaz’ın ziyaretçileri eksik olmuyormuş

Avusturya’da tutuklu olan Sezgin Baran Korkmaz’ın ziyaretçileri eksik olmuyormuş
Avusturya Mahkeme Başkanı’ndan Korkmaz’ın avukatına: Korkmaz, daha öncede, özellikle Türkiye'de bir çok yasadışı- kaçak giriş çıkış yaptığını bilmiyor musunuz?

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da otel pazarlığı yaparken tutuklanan ve dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarından 256 yılla yargılanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da kaldığı cezaevinde ziyaretçilerinin eksik olmadığı öğrenildi. Sedat Peker'in ifşalarıyla AKP hükümetiyle kirli bağlantıları olduğu ortaya saçılan Korkmaz'ın, tahliye talebiyle Avusturya Wels Eyalet Mahkemesi'nde görülen duruşmasında, mahkeme başkanının 'Türkiye' ile ilgili ret gerekçesi ise dikkat çekti.   

Avusturya’da ilgili makamla görüştüğünü aktaran Sözcü gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, Korkmaz’ın sürekli ziyaret edildiğini ifade etti. Öztürk "En çok merak edilen konulardan birisi de, Sezgin Baran Korkmaz'ın ziyaretçilerinin kim olduğu. Avusturya'da, ülkemizde olduğu gibi cezaevi ziyaretlerinde katı bir kısıtlama yok. O yüzden, Korkmaz'ın ziyaretçileri eksik olmuyor. Kim bunlar? Ben de bilmiyorum. Ancak ziyaretçisinin eksik olmadığını ilgili makamdan öğrendim. Onlar için Korkmaz çok da önemli bir tutuklu değil. O yüzden ziyaretçi listesi bile tutmuyorlar" aktarımında bulundu.

MAHKEME BAŞKANI: KORKMAZ, TÜRKİYE’YE BİRÇOK KEZ KAÇAK GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPTI

Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklu olduğu Avusturya’da, önceki gün Wels Eyalet Mahkemesi'nde duruşmasının görüldüğünü ve tahliye çıkmadığını belirten Öztürk, Korkmaz'ın tutukluluğunun 23 Ekim 2021 tarihine kadar devamına karar verildiğini kaydetti.

Mahkemenin tahliye talebinin reddinin gerekçesindeki ‘Türkiye’ detayı ise dikkat çekti. Öztürk’ün aktarımına göre, Korkmaz’ın kaçma şüphesinin olmadığını iddia eden avukatının tahliye talebine mahkeme başkanının "Sezgin Baran Korkmaz, daha öncede, özellikle Türkiye'de bir çok yasadışı- kaçak giriş çıkış yaptığını bilmiyor musunuz?" yanıtını verdiği öğrenildi.

Öztürk, Korkmaz’ın duruşmasındaki o detayı da şöyle yazdı:

"Son duruşmada da ‘tutukluluğunun devamına’ karar verilse de, bu kararda hukuki anlamda önemli bir ayrıntı bulunuyor. O da Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin bu sefer tutukluluğunun devamına "Suç delilerini karartma", "Tekrar suç işleme ihtimali"nden değil, sadece "Ülke dışına kaçma ihtimali"ni gerekçe olarak gösterdi.

Korkmaz'ın avukatı,  Avusturya dışına kaçma ihtimalinin bulunmadığını ısrarla belirtti. Bunu duruşmada önemle vurguladı. İşte bu ısrarlar karşısında Mahkeme Başkanı şöyle dedi:

"Sezgin Baran Baran Korkmaz, daha öncede, özellikle Türkiye'de birçok yasadışı- kaçak giriş çıkış yaptığını bilmiyor musunuz?"

Başkanın bu çıkışı, elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılma talebinin olmayacağını ortaya koydu ve bunun üzerine avukat da fazla bir şey söylemedi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar