Saadet Partisi cumhurbaşkanı tarifinde HDP'yi es geçti

Saadet Partisi cumhurbaşkanı tarifinde HDP'yi es geçti
'Göstereceğimiz cumhurbaşkanı adayının Türkiye'nin geniş kitlelerinden; AK Parti'den de CHP'den de MHP'den de oy alabilecek özelliklerde olmasını arzu ediyoruz.'

HABER MERKEZİ - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Saadet Partisi olarak göstereceğimiz Cumhurbaşkanı adayının Türkiye'nin geniş kitlelerinden; AK Parti'den de, CHP'den de MHP'den de oy alabilecek özelliklerde olmasını arzu ediyoruz" dedi.

İttifak tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, "Seçim yaklaştığında bazı hususlar Türkiye açısından değerlendirilir" dedi. Türkiye'nin yeterince kamplaştırıldığını ifade eden Aydın, ülkenin bir de ittifaklar üzerinden ayrıştırılmasının doğru olmadığını söyledi.

'İLKELER ÜZERİNDE MUTABAKAT OLMALI'

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ittifak konusuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Saadet Partisi olarak Türkiye'nin yeterince kamplaştırıldığını, insanlar arasında duvarların yeterince kalınlaştırıldığını mütemadiyen dile getiriyoruz. Türkiye bu kadar kamplaşmışken ittifaklar üzerinden ayrıca bir kamplaşma sürecinin bir ayağı olmak istemeyiz. Ancak Türkiye'de meselelerin konuşularak diyalog içerisinde halledilmesi gerektiğine ve ülkemizin normalleşme süreci yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçeveler üzerine Sayın Genel Başkanımız daha önce 'İlkeler üzerinde bir ittifak teşekkül edilebilir. Bu ilkelerde de bu memleketin evlatlarının tamamı mutabık olurlar. Bu kapsamda siyasi partiler bir takım yakınlaşma içerisinde olabilirler' demişti."

"ŞU VEYA BU PARTİYLE İTTİFAK KARARI ALMIŞ DEĞİLİZ"

Seçim dönemi geldiğinde Türkiye'nin çıkarları ve şartlarına göre ittifak üzerinde değerlendirmeler yapılabileceğini aktaran Aydın, "Ayrıca biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı çıkaracağımızı açıkladık. Çıkaracağımız adayın hem kendi tabanımızdan hem diğer siyasi partilerden destek alabilecek bir isim olacağını deklare ettik. Siyasi partiler arasında seçim ittifakı olması da seçim sathına girildiğinde konuşulur. Şu veya bu parti ile ittifak kararı almış değiliz. Seçim yakıştığında bazı hususlar Türkiye açısından değerlendirilir" dedi.

ABDULLAH GÜL SORUSU: KENDİSİ DE KABUL EDERSE DEĞERLENDİRİLİR

"Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mü olacak?" şeklinde soruya ise Aydın, şöyle cevap verdi:

"Saadet Partisi olarak göstereceğimiz Cumhurbaşkanı adayının Türkiye'nin geniş kitlelerinden; AK Parti'den de, CHP'den de MHP'den de oy alabilecek özelliklerde olmasını arzu ediyoruz. Konuşulan isimlerden biri de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dür. Milletimiz teveccüh eder, kendisi de aday olmayı kabul ederse, bütün bunlar değerlendirilir. Şu ya da bu isim adayımızdır şeklinde bir gündem oluşturmadık."

Öne Çıkanlar