Saadet Partisi'nden Erdoğan'a İsrail tepkisi: Ne oldu ‘One minute’ çıkışınıza?

Saadet Partisi'nden Erdoğan'a İsrail tepkisi: Ne oldu ‘One minute’ çıkışınıza?
SP İl Başkanı Fatih Beyazıt, Erdoğan’a 'İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa, Gazze’de başına fosfor bombası atılan Müslümanlarla anormalleşiyordur' dedi.

Saadet Partisi (SP) Ankara İl Başkanlığı, Ulus’ta Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yaparak İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye’ye gelişini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini protesto etti.

Protesto gösterisinde, "Katil İsrail Türkiye’den defol", "Katil İsrail, işbirlikçi AKP", "Katil İsrail, işbirlikçi Erdoğan" sloganları atıldı.  

'NE OLDU ‘ONE MINUTE’ ÇIKIŞINIZA?'

SP Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Cumhurbaşkanı'nın 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir! Bugün değişen nedir? Ne değişmiştir ki böyle bir davette bulunulmuştur? Ne oldu ‘One minute’ çıkışınıza? Bu Herzog denilen adamın Netanyahu denilen katilden farkı nedir?" diye konuştu.

'İSRAİL İLE NORMALLEŞMEK MAZLUM KARDEŞLERİMİZE İHANETTİR'

Beyazıt, şu açıklamayı yaptı:

"İsrail normalleşmeden, ki normalleşmesi mümkün değildir; İsrail ile normalleşmek, mazlum kardeşlerimize ihanettir; tarihi müktesebatımızı hiçe saymaktır. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden; yağmaladığı toprakların, canına kıydığı Filistinli masumların ve Mavi Marmara katliamının hesabını vermeden; Filistin topraklarında, Bağımsız Filistin devleti kurulmadan; İsrail ile ilişkiler hiçbir şart altında normalleşemez."

'İSRAİL İLE İLİŞKİLERİNİZ NORMALLEŞİYORSA GAZZE'DE FOSFOR BOMBASI ATILAN MÜSLÜMANLARLA ANORMALLEŞİYORDUR'

"İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa, Gazze’de başına fosfor bombası atılan Müslümanlarla anormalleşiyordur. Bunun başka hiçbir izahı olamaz… Bizler bu davete en yüksek sesle itiraz ediyor; ülkemize ve aziz milletimizin Cumhurbaşkanı'na böyle bir adımı yakıştıramadığımızı altını çizerek ifade ediyoruz. Bugüne kadar uyardık, iktidarda bulunanlar kulak vermedi; en azından şimdi bu hatadan dönülmeli, Herzog'un ziyareti sonlandırılmalı ve ülkemizden defolup gitmelidir."

Öne Çıkanlar