Şaban Vatan: Annemi tehdit etmedim, onu yönlendiriyorlar

Şaban Vatan: Annemi tehdit etmedim, onu yönlendiriyorlar
Şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün yol açtığı tartışmalar devam ederken baba Şaban Vatan'a yönelik yeni bir gelişme yaşandı.

Küçük kızın babaanesi Fikriye Vatan, oğlu Şaban Vatan'dan şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Görele Cumhuriyet Başsavcılığı, Şaban Vatan'ın bir ay süreyle annesinin evine yaklaşmaması yönünde tedbir kararı aldı. Konu hakkında konuşan Şaban Vatan annesinin yönlendirildiği ve ağabeyinin baskısıyla ifade verdiğini ileri sürdü Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'nun haberine göre baba Vatan, annesini tehdit etmediğini söyledi. 

"Ben annemi tehdit etmedim, neden edeyim?" diyen Vatan, "Onunla ara ara konuşurum, Rabia Naz’ın sürecini anlatırım, neler olduğunu anlatırım ama annemi tehdit etmem. Muhammet Vatan, 80 yaşındaki annemi bana karşı kullanıyor" dedi. 

Annesinin savcılığına ifade vermeye ağabeyi Muhammet Vatan’ın yönlendirmesiyle gittiğini savunan baba Vatan, "Komplolar devam ediyor. Benim acım katlanarak artarken, ne yapmaya çalışıyorlar? Amaçları nedir? Beni delirtmek mi?" ifadelerini kullandı.

İfade tutanağında yer alan bazı bölümlerde annesinin yönlendirme ve baskıya maruz kaldığının açık şekilde anlaşıldığını ileri süren Şaban Vatan, şunları söyledi:

"Oğlunuz Şaban Vatan’ın sizi tehdit ve sözlü taciz etmesi olayı ile ilgili olarak ifadenizi veriniz" şeklindeki cümle de aslında yönlendirme.

Şikayete "Soruldu" diye başlamaz, gider şikayette bulunursun. Annemi defalarca kullandılar. Ben de bu durumdan şikayetçiyim. Türkiye’nin acilen adalete ve yargı bağımsızlığına ihtiyacı var."

Vatan, annesinin ifade tutanağında geçen "tüfek" iddiasını için "O tüfeği; dedemden, babamdan bana hatıra olarak kalması için aldım" dedi.

'ANNEMLE GÖRÜŞMEMİ ENGELLEDİLER'

Şaban Vatan, kızı Rabia Naz'ın ölümünden sonraki süreçte annesinin kendisine bazı diyalogları aktardığını ve asıl rahatsızlığın buradan kaynaklandığını öne sürerek, "Annem o süreçteki diyalogları bana anlatıyordu. Annemle görüşmemi bile engellediler" diye konuştu. 

Rabia Naz'ın babası, geçtiğimiz aylarda kendisi hakkında çıkarılan ‘akıl sağlığı yerinde değil’ iddialarının da aynı oyunun parçası olduğunu iddiasında.

Baba Vatan, kızının ölümünden sonra, dönemin Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve Muhammet Vatan’ın İstanbul’a giderek AKP'li Nurettin Canikli ile görüştüğünü, bu görüşmeyi ağabeyinin eşi Güler Vatan’ın ağzından kaçırdığını ileri sürdü.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’la aralarındaki husumetin ne zaman başladığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Muhammet Vatan’la aramız Müge Anlı’nın ekibi Eynesil’e geldiğinde açıldı. 13 Eylül 2018’de ekip geldi, 14 Eylül’de sokaklarda çekim yaptık. Muhammet Vatan’la gerginlik o zaman başladı. Bana, ‘Bunları niye çağırdın buraya, ne işin var bunlarla’ diye tepki gösterdi. Olayın araştırılmasını istemedi çünkü ticari ilişkileri, işleri bozulsun istemedi."

'KEŞKE ANNEM TORUNUNUN ARKASINDA DURSAYDI'

Ağabeyinin geçmişte menenjit rahatsızlığı geçirdiğini ve sinirli bir yapıya sahip olduğunu öne süren Şaban Vatan, bu nedenle annesinin geçmişten beri büyük oğluna düşkünlüğü olduğunu belirtti.

Vatan, "Keşke annem, torununun arkasında dursaydı" siteminde bulunarak şöyle devam etti: 

"Rabia Naz'ın arkasında durmalarını çok isterdim. Dilerdim ki Rabia Naz’ın katillerinin peşine düşsünler, oyunlara alet olmasınlar. Keşke annem, torununun arkasında dursaydı. Benim için 'Zaman zaman gelir benimle dertleşirdi' demişti ilk savcılık ifadesinde (akıl yargılamasında). Ben ara ara annemle dertleşirdim. Tehdit etmem." 

'AĞABEYİYLE OYNARKEN DÜŞTÜ' İDDİALARINA TEPKİ

Şaban Vatan, Rabia Naz’ın, ağabeyi Yaşar’la birlikte terasta oynarlarken düştüğü iddialarını kendisini çok üzdüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

"Annem olay günü bizim evdeydi, hatta olaydan sonra da evdeydi. (Muhammet Vatan’ın eşi) Güler Vatan, anneme yemek getiriyor. Oğlum Yaşar da yemeği babaannesine veriyor ve bilgisayar başına geçiyor.  Sonra Muhammet Vatan telaşla eve geliyor ve oğlum Yaşar’a ‘Atike ile Naz geldi mi?’ diye soruyor. Bize ve çocuğumuza şu günleri yaşatıyorlar, yazıklar olsun... "

'ŞÜPHELENDİKLERİMDEN DEĞİL; BAŞKALARINDAN DNA ALINDI'

Şaban Vatan, kendisinin Alper Nalbant, İbrahim Somuncuoğlu ve onların arkadaşı olan bir kişiden DNA alınmasını istediğini ancak bu isimler yerine, aralarında görgü tanıkları, ambulans şoförü ve hemşirelerin bulunduğu 13 kişilik farklı bir gruptan DNA alındığını söyledi.

Baba Vatan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir insanın ayağında ufak bir kırık bile olsa bile zorlanır. Kızım vücudundaki o kadar kırıkla nasıl metrelerce sürünsün? Ben bunun açıklamasının yapılmasını istiyorum."

Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın okuldan çıktığı saatlerde Görele Beton şirketine ait mikser aracının Eynesil’de olduğunu ancak aracın geçiş saatiyle ilgili kendisine yalan söylendiğini öne sürdü. Vatan, araçta kamera kaydının da bulunduğunu iddia etti.

'ARAÇTA UNUTTUKLARI OKUL ÇANTASINI GECE TERASA BIRAKTILAR'

Baba Vatan ayrıca, kızı Rabia Naz’a bir aracın çarptığı ve olayın örtbas edilmeye çalışıldığında ısrarcı.

Vatan, söz konusu aracın 12 Nisan 2018 akşamı Giresun İl Emniyet Müdürlüğü'nde temizlendiği, araçta unutulan okul çantasının da geç saatte polisler tarafından evin terasına bırakıldığını savundu.

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması amacıyla TBMM’de kurulan komisyon ise çalışmalarını Giresun’un ardından Ankara’da sürdürüyor.

Komisyon bugün, Giresun'dan çağrılan kişileri dinleyerek çalışmalarını sürdürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar