Akşener ‘eğitim kampı fotoğraflarını’ gördüm demişti: SADAT kampı dosyası dört ayda kapatılmış

Akşener ‘eğitim kampı fotoğraflarını’ gördüm demişti: SADAT kampı dosyası dört ayda kapatılmış
İYİ Parti lideri Akşener, 4 yıl önce SADAT’ın Tokat ve Konya’daki eğitim kamplarının fotoğraflarını gördüğünü söyleyerek gündeme getirmesi üzerine açılan dava takipsizlikle sonuçlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta SADAT'ın önüne giderek seçim güvenliği mesajı vermesiyle birlikte şirketin faaliyetleri de bir kez daha gündeme gelmeye başladı. Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı çok konuşulurken İyi Parti lideri Akşener, "Kemal Bey'in ortaya koyduğu endişe, bizzat kapısına gidişini ciddiye almak lazım geldiğini düşüyorum" diyerek, tartışmaya katıldı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz ‘SADAT kampı dosyası dört ayda kapatılmış’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında "Akşener, SADAT'ı gündeme getiren ilk siyasetçiydi" olduğunu belirtti.

Saymaz, "Beş yıl önce güvenlik bürokrasisinde çalışan bir kişi Akşener'e gelip SADAT'ın Tokat ve Konya kırsalında kurduğu iddia edilen silahlı eğitim kamplarının fotoğraflarını gösterdi. Akşener, bilgiyi ifşa etmek için Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu. Öztürk, 2 Ocak 2018'de 'Silahlı eğitim kampları mı kuruldu?' başlıklı bir yazı kaleme aldı" ifadelerini kullandı.

‘TOKAT VE KONYA KIRSALINDAKİ KAMPLAR OLDUĞU BANA İLETİLDİ’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca bir soruşturma başlatılarak, Öztürk ve Akşener'in ifadesi alındığını aktaran Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Akşener, şunları dedi:

"İçişleri Bakanı olduğum için zaman zaman bürokratlar, sivil kesimden bazı insanlar önemli gördükleri konuları benimle paylaşır. İsmini açıklayamayacağım bir kamu görevlisi silahlı eğitim kampına ait olduğu iddiasıyla fotoğraflar getirdi. Fotoğrafları getiren kişi bunları geri götürdü. Dolayısıyla elimde fotoğraf ve video yok. Bu yerlerin Tokat ve Konya kırsalındaki kamplar olduğu bana iletildi. Kampların illerin hangi ilçelerinde olduğunu bilmiyorum. Türkiye'nin başka hangi ili ve ilçesinde nerede ve kimler tarafından hangi vatandaşlara eğitim verildiğine dair bende somut bilgi yok."

‘SADAT BAŞKANI MELİH TANRIVERDİ'NİN İFADESİNE DAHİ BAŞVURULMADI’

Savcılık, Konya ve Tokat başsavcılıklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Gelen yanıtlarda, "Tokat ve Konya'da ve Türkiye'nin diğer illerinde silahlı eğitim veren kampın bulunmadığı, kampların olduğuna dair bilgi ve delilin olmadığı" bildirildi. Bunun üzerine "Soyut iddia dışında dava açmayı gerektirir suç, şüphe ve delil olmadığı" ifade edilerek, 30 Nisan 2018'de kovuşturmaya yer olmadığına kadar verildi. SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi'nin ifadesine dahi başvurulmadı.

‘AKŞENER, ÖZTÜRK VE SÖZCÜ HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI AÇTI’

SADAT, karar üzerine 9 Mayıs 2018'de Akşener, Öztürk ve Sözcü hakkında tazminat davası açtı. İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 23 Kasım 2021'te talebi reddetti.

Dört yıl önce ve dört ay gibi kısa sürede verilen takipsizlik kararı ne SADAT'la ilgili kuşkuları gideriyor ne de kamuoyundaki tedirginliği yok ediyor. Aksine SADAT, toplumda endişe kaynağı olmayı sürdürüyor.

 

Öne Çıkanlar