Sağlamer: Özdil, Dündar'a soru soruyor; cevabı 'ölürsem mezarıma gelme mi?'

Sağlamer: Özdil, Dündar'a soru soruyor; cevabı 'ölürsem mezarıma gelme mi?'
Artı Bir televizyonunda dönemin tanığı olan Mustafa Sağlamer, Özdil-Dündar kavgasını değerlendirdi.

ARTI GERÇEK- Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?" demişti. Özdil'in, Artı Bir televizyon kanalını kast ettiği anlaşıldı. 

O esnada Tele 1 televizyonunda canlı yayında olan Uğur Dündar ise bu paylaşım üzerine Özdil'e öfke kustu. "Benim ne kadar namuslu olduğumu en iyi Yılmaz bilir" diyen Dündar, Özdil için "Cenazeme bile gelmesin" ifadelerini kullandı.

Bahsi geçen kanalda o dönem Haber Genel Yayın Yönetmeni olan Mustafa Sağlamer ise ARTI TV yayınına bağlanarak yaşananları anlattı. 

Şu an ARTI TV'de programcılık görevi yapan Sağlamer, hem Dündar hem de Özdil'e hafta sonu yayınına katılmaları için davetiye gönderdi.

'UĞUR DÜNDAR BENİM BİLDİKLERİMİ BİLİYOR'

Sağlamer, "Ben dün izlerken hayretler içerisinde kaldım; hem Tuncay (Mollevisoğlu) hem de Uğur Dündar açısından. 2011 yılının 31 Ekim'ine kadar Haber yayın koordinatörü olarak Star TV'de çalıştım. Bundan 15-20 gün sonra Altan Ertürk tarafından bir televizyon kurulacağı söylendi. Kim olduğunu bilmiyordum. Birinci dakikadan itibaren olanlara tanıığım ve tanıksız hiçbir şey söylemeyeceğim. Özdil, 'SBK iddianamesinde yazılanlar nedir abi?' diye Uğur Dündar'a soruyor, çünkü onun vereceği cevap benim vereceğimden daha etkili olur. Bunun cevabı 'Ölürsem mezarıma gelme olur mu yahu!'. Bana sorsa derim ki, 'Bildiğim şu, şundan dolayı.' Tuncay'ın ifadesine şaşırdım çünkü o dönem haber merkezi ekibini tamamen ben kurdum. Ama o kendisini kurduğunu iddia etti." dedi. 

"Bir dönem ekip kalabalıklaştı ve para sıkıntısı yaşandı. O dönem Mehmet Karasu diye biri çıktı" diyen Sağlamer, "7-8 kişilik bir toplantıda 'Öyle büyüyeceğiz ki, benim Amerika'da uçak şirketim var. Dolayısıyla siz Erzurum'a, Tahran'a, New York'a habere giderken üzerinde 'Artı Bir TV' yazan kendi uçağınızla gideceksiniz. Sizi paraya boğacağım.' Hayretler içinde kaldık, biribirimize bakıp bıyık altından güldük. Bu BoraJet filan geçince aklıma düştü hemen bu. Uğur Dündar benim bildiklerimi biliyor. Niye 'ölürsem mezarıma gelme'?" diye konuştu.

'KONUŞURUM AMA SONRA DIMDIZLAK ORTADA BIRAKIRLAR BENİ'

Sağlamer, sunucu Fatih Yapıcı'nın "Mollaveisoğlu ve Dündar 'Biz oraya Ekim Alptekin'in geldiğini gördük ve bunun üzerine ayrıldık. SBK'nin finanse etmesi, bizim onlarla iş tutmamız söz konusu değil' diyorlar. Yılmaz Özdil'in iması doğru mu yani? Sezgin Baran Korkmaz bir finansman sağladı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Onu bilemem ve iddiada bulunamam çünkü tanıksız konuşamam. 17-25 Aralık'tan birkaç gün önce Mersin'de yaşayan annemin çok kötü olduğu haberi geldi ve kalktım gittim. Hastanede kaldı. Dördüncü ayın sonunda annemi kaybettim zaten. Ben o dönem 'Böyle izin olmaz, isterseniz çıkışımı yapın' dedim ve bir daha da gitmedim zaten. Sonradan kulağıma gelenler var ama tanıksız konuşmam. Çünkü konuşurum, sonra dımdızlak ortada bırakırlar beni." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar