Sağlar disipline gidiyor

Sağlar disipline gidiyor
CHP MYK, gemileri yaktık diyerek olağanüstü kurultay çağrısı yapan Fikri sağlar için disiplin soruşturması talep etti. Genel Merkez, gündeminde olağanüstü kurultayın yer almadığını açıkladı.

HABER MERKEZİ- CHP MYK'da, Fikri Sağlar için disiplin soruşturması talep edildi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası MYK'ya ilişkin açıklamayı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke yaptı.
Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını bildirdi. Böke, "MYK'da yapılan değerlendirmeler ışığında Mersin milletvekilimiz Fikri Sağlar'ın basında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında disiplin soruşturması başlatılması için parti meclisinden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

Böke'ye geçtiğimiz gün CNN Türk'te yaptığı açıklamalarla tartışma yaratan Deniz Baykal'ın sözleri de soruldu. "Türkiye'de bir rejim değişikliği yaşanıyor" diyen Böke, bunun dışındaki konuların gündeme getirilmesinin ve bunun önüne geçmesinin yanlış olduğunu söyledi.

'OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YOK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise olağan kongre takviminin başladığını, olağanüstü kurultayın gündemlerinde olmadığını söyledi. Bingöl, ''Bu yıl içinde bizim olağan kongre takvimini ve ardından da Parti Meclisi'ni alacağı tarihte olağan kurultayımızı yapacağız. Bugün itibariyle olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Takvimimiz oldukça geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Bugünden itibaren olağan kongre takvimimiz başlatılmıştır'' dedi.

 

Öne Çıkanlar