Sağlar'dan Peker'in iddialarına ilişkin Davutoğlu'na çağrı: Suriye'de dönen pisliği tek tek anlatmalı

Sağlar'dan Peker'in iddialarına ilişkin Davutoğlu'na çağrı: Suriye'de dönen pisliği tek tek anlatmalı
'Davutoğlu, Ağustos 2014-Mayıs 2016 döneminde başbakandı. Olayları iyi bilir.'

Suç örgütü lideri Sedat Peker bugün yayınladığı videoda, Suriye İç Savaşı sırasında yolladığı silahların, SADAT tarafından kendisinin haberi olmadan El-Nusra adlı örgüte gönderildiğini öne sürdü.

CHP eski milletvekili ve Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi Fikri Sağlar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Susarak muhalefet olmaz" diyerek o dönem başbakan olan bugün Gelecek Partisi'nin lideri Ahmet Davutoğlu'na açıklama yapması konusunda çağrı yaptı. 

'DAVUTOĞLU OLAYLARI İYİ BİLİR'

Sağlar, "Sedat Peker 8. videosunda Suriye olayına girdi. Davutoğlu, Ağustos 2014-Mayıs 2016 döneminde başbakandı. Olayları iyi bilir. Suriye'de dönen pisliği, pelikancıların istifa ettirdiği Davutoğlu tek tek anlatmalı" dedi.

PEKER NE DEDİ?

Sedat Peker bugün yayımladığı videoda konuya ilişkin şunları dile getirdi:

"MİT tırları yakalandıktan sonra kafamda şöyle bir şey oluşmuştu: Biz oraya hem toplumun duygularını yükseltmek hem de oradaki kardeşlerimize, Bayırbucak Türkmenlerine ve diğerlerine yardımcı olmak için İHA, kıyafetler, -ama sayıca çok fazla, oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar- telsizler, çelik yelekler, onlar bunlar, tırlarca… Bu projeyi düşündük. O milletvekili arkadaşımızla da konuştuk. O da düşünceyi aldı, iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler 'Biz ek tırlar verelim, sizin tırlarla beraber (gitsinler)'.

Bizim TIR'lar 'Sedat Peker yardım konvoyu' diye gidiyor. Basına da resimler veriyoruz. Tüm ekipmanları yolluyoruz. Ama benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz, bilmiyoruz dediysem silah var, saf çocuk değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor. SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT'ın içindeki bir ekip tarafından.

Bunların hepsini ben kendi paramla alıyorum ama onlar hariç, onların benimle hiçbir ilgisi yok ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor. Sonra ben yüklü miktarda Mitsubishi araçlar yollamaya başlayınca dediler 'Bize de biraz verir misin, orada savaşçılar…', dedim tamam, verelim. Türkmenler her yerden videolarla teşekkür ediyorlar aracı aldık diye, bir iki tanesi arapça konuşuyorlar. Sonra bizim Türkmen arkadaşlar 'Bunlar el Nusracı' dedi. Bizim diğer arkadaşlar da 'Bu gidenler el Nusra'ya gidiyor' diyor. Evet, benim üzerimden gidiyor. Samimi yapıyorum. Ama ben yollamadım, SADAT'çılar yolladı."

Öne Çıkanlar