Sağlık Bakanı'na Twitter'dan soru soran gazeteci WhatsApp grubundan çıkarıldı

Sağlık Bakanı'na Twitter'dan soru soran gazeteci WhatsApp grubundan çıkarıldı
Fahrettin Koca'ya basın toplantısında sormasına izin verilmeyen soruyu Twitter'dan soran Yol TV muhabiri Özge Uyanık, bakanlığın bilgilendirme yaptığı gruptan çıkarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Perşembe akşamı Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında soru sormasına izin verilmediğini belirten Yol TV muhabiri Özge Uyanık, soruyu sosyal medya hesabından sormasının ardından Sağlık Bakanlığı'nın gazetecileri bilgilendirdiği WhatsApp grubundan çıkarıldı.

Özge Uyanık, toplantının ardından yaptığı açıklamada soru sorulmasına izin verilmediğini söylemişti.

Uyanık, daha sonra Twitter hesabından şu soruyu yöneltmişti: "Basın toplantısında sormamıza izin verilmeyen soruyu Sayın Fahrettin Koca'ya buradan soruyorum: Vatandaşa sürekli kalabalık ortamlardan uzak durulması çağrısı yaptınız. Cumhurbaşkanlığı'nda Irak Başbakanı için canlı müzikli ziyafet verildi. Bu tabloyla ilgili yorumunuz ne? Sorumu buradan yineliyoruz".

Özge Uyanık, dün soruyu paylaşmasının ardından bugün Sağlık Bakanlığı'nın gazetecileri bilgilendirdiği WhatsApp grubundan çıkarıldı. Uyanık, "Sağlık Bakanlığı'nın son toplantısında soru sormama izin verilmemiş, sorumu sosyal medyadan yöneltmiştim. Şimdi de Whatsapp grubundan hiçbir açıklama yapılmadan çıkarıldım. Ne suç işledik de böyle cezalandırıldık Sayın Fahrettin Koca? Yol TV muhabiri olarak suçumuz soru sormak mı?" dedi.

ÇGD UYGULAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) de uygulamaya tepki gösterdi. ÇGD'den yapılan açıklamada, "Gazeteci halk adına soru sorar! Sağlık Bakanı Koca’nın basın toplantısında meslektaşımız Özge Uyanık'ın sorularının engellemesi ve bilgilendirme grubundan çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Bakanlığı bu yanlıştan dönmeye ve halkın haber alma hakkına saygı göstermeye davet ediyoruz" denildi. 

DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası da Sağlık Bakanlığı'nın Uyanık ve tüm gazetecilerden özür dilemesini istedi: "Sayın Bakanlık yetkilileri, bakanlık babanızın çiftliği değildir! Gazeteciler sizin ağzınızdan çıkanı sorgusuz sualsiz kabul edecek görevlileriniz değildir. Haber kaynaklarından yoksun bırakarak gazetecileri 'terbiye' edemezsiniz! Gazeteci Özge Uyanık’tan ve tüm gazetecilerden derhal özür dileyin". (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar