Sağlık Bakanlığı Sinovac aşısının bir serisini 'acil' kodu ile toplattı!

Sağlık Bakanlığı Sinovac aşısının bir serisini 'acil' kodu ile toplattı!
Sağlık Bakanlığı'nın Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiği "acil" kodlu bir yazı ile Sinovac aşısının bir serisini toplattığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nın Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği "acil" kodlu bir yazı ile Sinovac aşısının bir serisini toplattığı bildirildi. Sağlık Müdürlüğü kaynaklarının verdiği bilgiye göre gönderilen yazıda "B1880035A" aşının kullanımını durdurarak, dağıtımı yapılan aşıların da sağlık merkezlerinden toplatılması istendi. 

'SAĞLIK BAKANLIĞI ACİLEN AÇIKLAMALI'

Mardin Tabip Odası Başkanı Mustafa Volkan Binbaş, "Sağlık Bakanlığı Sinovac aşısının 29 Haziran’dan bu yana uygulanan B1880035A serisinin kullanımının neden durdurulduğunu, bugüne kadar kaç kişiye bu seriden aşı yapıldığını, aşı yapılan kişilerin sağlığını tehdit eden bir durum oluşturup oluşturmadığı acilen açıklanmalıdır. Geri toplatıldığı yönünde gelen bilgiler endişe vericidir" dedi.

SAKARYA'DA DURDURULMUŞTU

Konuya dair Sağlık Bakanlığı şu ana kadar bir açıklama yapmazken, benzer bir durum dün Sakarya'da da ortaya çıkmıştı. 18 Mayıs 2021 üretim tarihli 'B1880035A' serisi Sinovac aşılarının kullanımını durdurulduğu belirtilen olaya dair Türk Tabipler Birliği'nden (TTB), doğrulayan bir açıklama gelmiş, gerekçesinin bilinmediği belirtilmişti. (MA)

Öne Çıkanlar