Sağlık çalışanları ölen arkadaşları için eylemde: Tükenmiş bir hekimin hastası olmak ister misiniz?

Sağlık çalışanları ölen arkadaşları için eylemde: Tükenmiş bir hekimin hastası olmak ister misiniz?
Bilkent Şehir Hastanesi çalışanları, 36 saat nöbet tuttuktan sonra trafik kazasında hayatını kaybeden Rümeysa Berin Şen için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Ankara’da nöbet dönüşü kaza geçiren ve yaşamını yitiren asistan doktor, hekimlerin kronik sorunlarını yeniden gündeme getirdi. Sağlıkçılar, yoğun iş yükü ve uzun nöbet saatlerine tepki gösterdi. Bilkent Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanları arkadaşlarını uzun süren nöbetin ardından geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

Ankara Şehir Hastanesi’nde 36 saat nöbet tuttuktan sonra aracıyla evine dönmek üzere yola çıkan 25 yaşındaki asistan hekim Rümeysa Berin Şen’in park halindeki kamyona arkadan çarparak yaşamını yitirmesinin ardından, birçok ilde sağlık çalışanı tarafından protesto ediliyor. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanları bugün iş bırakarak, hayatını kaybeden sağlık çalışanı Şen’i anma töreni gerçekleştirdi. 

‘HEKİM ARKADAŞLARIMIZ GÜNDE YÜZ HASTA BAKIYOR’

Bilkent Şehir Hastanesi’nde açıklama yapan Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, bugün hem üzgün olduklarını hem de öfkeli olduklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının kötü olduğunu ve hiçbir sağlık çalışanının güvende olmadığını söyleyen Karakoç, "Yıllardır bunu dile getiriyoruz. Genç arkadaşlarımız hafta için 32 saat nöbet tutmakta, hafta sonu 24 saat nöbet tutmaktadır. Hekim arkadaşlarımız en az yüz tane hasta bakıyorlar. Tükenmiş bir hekimin hastası olmak ister misiniz? Arkadaşımıza Allahtan rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ 

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları Bilkent Şehir Hastanesi önünde, hayatını kaybeden sağlık çalışanı Rümeysa Berin Şen’in fotoğrafının olduğu "yastayız" yazılı pankart taşıdı. Daha sonra sağlık çalışanları bir süreliğine iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Öne Çıkanlar