Sağlık çalışanlarından Sağlık Bakanlığı bütçesine tepki: Toplum karşıtı bir bütçe

Sağlık çalışanlarından Sağlık Bakanlığı bütçesine tepki: Toplum karşıtı bir bütçe
Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesine tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, bütçenin halk sağlığı karşıtı olduğunu ifade etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesine kapsamında taleplerine ilişkin Hacettepe Üniversitesi'nde (HÜ) bilgilendirme broşürü dağıtıp, açıklama yaptı. "Ranta değil, halka, emekçiye bütçe" pankartının açıldığı açıklamada konuşan SES Ankara Şube Hukuk Sekreteri Sabiha Akdeniz, "AKP döneminde, sağlık hizmetleri ile bütünlüklü olarak yürütülen; çevre, gıda, endüstriyel kirlilik, temiz su, sağlıklı beslenme gibi hizmetler ‘reform’ adı altında sağlık hizmetlerinden koparılmıştır" diye belirtti.

BÜTÇEYE TEPKİ

Sağlık Bakanlığı'nın 2021 bütçesine tepki gösteren Akdeniz, "2021 bütçesinde sağlık sektörü yatırımlarına sadece 20.1 milyar ayrılmış olup bu rakamın 18.5 milyarı Sağlık Bakanlığı, 1.6 milyarı ise üniversiteler için ayrılmıştır. 2021 yılında personel giderlerinin Sağlık Bakanlığı bütçesindeki payı yüzde 40’a düşmüştür. Sağlıkta Dönüşüm Programı öncesi 2003 yılında bu oran yüzde 70’dir" dedi.

‘TOPLUM VE HALK SAĞLIĞI KARŞITI BİR BÜTÇE’

Akdeniz, 2021 sağlık bütçesinin "utanç belgesi" olduğunu ifade ederek, "2021 bütçesi kurumsallaşmakta olan faşizmin bütçesidir. Sermayeye kaynak aktarmaya devam bütçesidir. Toplum karşıtı bir bütçedir. Halk sağlığı karşıtı bir bütçedir. Yükü emekçi halklara yıkan bir kamu finansmanı öngörmektedir" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar