Sağlık çalışanlarının koşulları konusunda uyaran Bilim Kurulu üyesi Corona'ya yakalandı

Sağlık çalışanlarının koşulları konusunda uyaran Bilim Kurulu üyesi Corona'ya yakalandı
Sağlık çalışanlarının hangi şartlarda çalıştığını anlatan ve pandemiyle mücadele ederken hastalandıkları uyarısını yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ahmet Demircan Coronavirus'e yakalandı.

Sağlık Bakanlığı Coronavirus Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan Corona’ya yakalandı. Coronavirus salgınında sağlıkçıların verdiği mücadeleye dikkat çeken ve hangi koşullarda çalıştıklarını anlatan açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Demircan, sağlıkta şiddeti yenerek sağlıkçılara olan vefa borcunun ödenebileceğini dile getirmişti.

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı Coronavirus Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan’ın salgına yakalandığı duyuruldu.

TATD’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Gazi Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim kurulu üyeliği yapmış değerli Prof. Dr. Ahmet Demircan hocamızın COVID-19 hastalığına yakalandığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Tedavisi devam eden hocamıza acil şifalar diliyor, en kısa sürede tekrar sağlıkla aramızda görmeyi umut ediyoruz."


SALGINDA SAĞLIKÇILARIN ÇALIŞTIKLARI KOŞULLARA DİKKAT ÇEKMİŞ, ŞİDDETİ BİTİRME ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Coronavirus salgını sürecinde sağlık çalışanlarının canla başla çalıştığını anlatan Prof. Dr. Demircan, onlara yönelik vefa borcunun sağlıkta şiddeti bitirerek ödenebileceğini ifade etmişti. Demircan, pandemiyle savaşta en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarıyla ilgili şunları söylemişti:

"Coronavirus Türkiye’ye girince herkes seferber oldu. Sağlık çalışanlarına sorgusuz sualsiz nöbet yazıldı, herkes koruyucu önlemler alarak nöbetine geldi. Maske yüze oturmuş, iz çıkarmış, tulum giymiş, su geçirmez olduğu için içinde terlemişsiniz. Bu şekilde hiçbir beklenti gözetmeden çalıştılar. Nasıl bir savaşta asker gidip savaşıyorsa enfeksiyonla savaşmak da sağlık çalışanlarının işi diye düşünüp, bu bilinçle girdiler. O dönemde evine gitmedi, çocuğunu sadece uzaktan gördü, sarılamadı. Zaman zaman kimisi enfekte oldu. Sırf başkasının hayatını kurtarmak, iyileştirmek için. Bu insanlara bir vefa borcumuz var. Maddiyattan ziyade manevi borcumuz var. Biz onlara bundan sonraki meslek hayatlarında saygı duymamız ve ne sözle ne fiziksel sağlık çalışanına şiddet kavramını bitirmemiz lazım. Sağlıkta şiddeti bitirelim, onlara vefa borcumuzu böyle ödeyelim."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar